Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 412 kJ / 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,51 g |
Tuky | 46,42 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 165 mg |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 3,38 g |
Sacharidy | 30,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odleželého bažanta oškubáme, vykucháme, rozpůlíme a odložíme srdce a játra. Každou půlku bažanta rozdělíme na dva díly, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a na másle opečeme do zlatova. Srdce a játra rozkrájíme na malé kostičky a přidáme do kastrólu, až když je maso téměř zlatohnědé.
Krok 2: Opečené díly zvěřiny přendáme na mísu. Do šťávy k srdci a játrům přidáme nakrájenou cibuli a necháme na mírném ohni, až cibule zezlátne. Pak přidáme nakrájené houby a sklenku bílého vína. Krátce povaříme na mírném ohni.
Krok 3: Zvěřinu vrátíme zpět do kastrolu, zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme do trouby nebo pod gril a zapečeme do zlatova. Podáváme s opečenými brambory.
Zveřejněno 22. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xX9n
Moje poznámka
Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xX9n
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 14 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 16 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 16 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Anglické palačinky
káťa před 6 minutami
Jedničkové rybí filé
cookamater před 8 minutami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Markeeta před 2 hodinami
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 9 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 11 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 12 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 12 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 13 hodinami
Tématické fráze:
bažant jako minutka,
nejlepší recepty na bažanta,
zajíci viseli,
jak se dělá bažant na cinu
Suroviny:
bažant,
sůl,
pepř,
mouka,
máslo,
cibule,
houby,
víno bílé,
smetana,
sýr
Komentáře (61)