Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatá sekaná

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6+

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 061 kJ /
2 405 kcal
Bílkoviny189,30 g
Tuky150,11 g
Vláknina23,30 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 9,70 g
Sůl23,92 g
Sacharidy70,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience zpracujeme dobře rukama (na hnětač se to lepí a ruce jsou ruce). Necháme trochu odpočinout a propracujeme ještě jednou. Krok 2: Přendáme do olejem vymazané zapékací misky či pekáče, vytvarujeme šišku, kterou přikryjeme plátky slaniny. Krok 3: Dáme do trouby vyhřáté na 200°C, přidáme na 240°C a 8-10 minut pečeme na vysoké teplotě. Krok 4: Pak přelijeme 3 dl horké vody a dál pečeme na 190°C. Celkem pečeme 1,5 hodiny, občas podlijeme, pak už přeléváme vzniklou šťávou a pokud není třeba, vodou už nepodléváme. Krok 5: Sekanou jíme se šťouchanými bramborami, smíchanými s na slanině osmaženou cibulkou a sekanou petrželkou, ale také s bramborami omaštěnými máslem, posypanými nasekanou pažitkou, což nemá konkurenci. Také s bramborovým salátem nebo kaší.

Zveřejněno 11. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3Xl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3Xl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: Nějak jsem měla problém s odesláním receptu, dokonce se mi smazala i fotka, tak jsem ji tam znovu vložila a objevilo se mi, že název už existuje, tak jsem přidala vepředu Fakt a nakonec jsou tam recepty oba, tak, prosím jeden vymažte.
Majoránka se tam spojí se všemi surovinami a nepřevládá, i když je domácí a čerstvě nasušená. Zdravím.:-)

Tak tomu říkám "vyladěný", propracovaný recept:yes: Dělám občas podobně, sýr, mléko atd. ale tohle je :yes: dokonce i když bych měla pocit, že té majoránky je tam moc, tak asi není....

Suroviny:
maso vepřové mleté, špek, sýr strouhaný, mléko, voda, mouka polohrubá, vejce, libeček, majoránka, sůl, česnek, cibule, pepř, chilli paprika čerstvá, paprika sušená sladká, slanina, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu