Suroviny
Porce: Podle velikosti nakrájených kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 427 kJ / 6 555 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,78 g |
| Tuky | 348,01 g |
| Vláknina | 28,60 g |
| Cholesterol | 772 mg |
| Sodík | 192 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 740,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vymažeme a vysypeme formu 30 cm dlouhou a 21 cm širokou (větší ne) a podle formy ustřihneme pečící papír. Nastrouhané ořechy smícháme s moučkovým cukrem.
Krok 2: Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme kypřící prášek, vanilkový cukr a promícháme. Kvasnice rozšleháme v mléku, přidáme do mouky s kousky změklého másla a vejcem. Propracujeme hladké těsto.
Krok 3: Těsto rozdělíme na tři stejné díly a uděláme z každého váleček, který nejdříve rozmačkáme na pečící papír a pak válečkem rozválíme po celém papíru. Těsto posypáváme moukou, aby se nelepilo na váleček. Vyválené těsto dáme do formy pečícím papírem navrch, přimáčkneme k formě a pečící papír opatrně stáhneme. Použijeme na druhá dvě těsta, která vyválíme stejně.
Krok 4: Těsto pomažeme marmeládou, posypeme půlkou smíchaných ořechů, dáme druhé vyválené těsto, které zase potřeme marmeládou, posypeme druhou polovinou ořechů a přikryjeme třetím vyváleným těstem. Necháme 1 hodinu nakynout a pak dáme do vyhřáté trouby na 180°C péct asi na 40 minut dozlatova na druhou drážku. Po upečení necháme chvíli vychladnout, položíme na ně tác, opatrně převrátíme a vyklopíme. Do mističky prosejeme cukr, zalijeme horkou vodou, přidáme lžíci citronové šťávy, olej, rozšleháme a nalijeme na řezy. Pomocí velkého nože uhladíme a necháme zaschnout. Studené krájíme na podlouhlé kousky.
Zveřejněno 11. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Újezdecké ořechové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O3VG
Moje poznámka
Újezdecké ořechové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O3VG
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 16 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 16 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 16 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 20 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
kvasnice,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
mléko,
vejce,
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
voda,
šťáva citronová,
olej
Komentáře (22)
Gustavo Woltmann