Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi
K tradiční štědrovečerní večeři u nás bezesporu patří bramborový salát a smažený kapr. Ozvláštněte tuto klasiku drobností, jako je parmezán ve strouhance nebo mletá paprika v mouce. Každý si tak může vybrat chuť, která mu bude vyhovovat.
Postup přípravy
Krok 1: Kapra vykostíme. Pláty masa nakrájíme na porce a vložíme do vhodné nádoby, zalijeme mlékem, aby byly porce úplně ponořené, a necháme do druhého dne v chladu.
Krok 2: Před přípravou kousky masa vyjmeme z mléka, důkladně osušíme, osolíme a opepříme.
Krok 3: Šálek mouky smícháme se mletou červenou paprikou. Část porcí obalíme lehce v mouce a osmažíme na másle.
Krok 4: Na druhou část masa připravíme vylepšený trojobal. Nastrouháme parmezán. Část strouhanky smícháme se strouhaným parmezánem, část necháme jen tak.
Krok 5: Porce obalujeme nejprve v mouce, následně v rozšlehaných vejcích s trochou piva. Dále obalujeme ve strouhance s parmezánem, pak zase ve vajíčku a nakonec v čisté strouhance.
Krok 6: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje, do kterého hodíme kolečko mrkve, aby se nám nepřepaloval, nebo v jiném oblíbeném tuku (ghí, sádlo). Vzniknou krásné kapří řízečky bez kostí, dokonale propečené, maso zpevněné válením v mléce, s jemným nádechem pikantnosti parmezánu.
Krok 7: Podáváme s bramborovým salátem. K podávání přidáme měsíčky citronu, každý si ochutí, jak má rád.
Zveřejněno 3. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6PzR
Moje poznámka
Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6PzR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 17 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 18 hodinami
Suroviny:
kapr,
mléko,
vejce,
pivo světlé,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
strouhanka,
parmazán,
máslo,
tuk
Komentáře (9)