Křížaly jinak
Postup přípravy
Krok 1: Každým rokem děláme křížaly ze zralých oloupaných jablek, zbavených jádřinců. Také sušíme černý rybíz, jeřabiny a borůvky.
Krok 2: Suroviny semelu na masovém strojku. Po velmi malých dávkách vkládáme do násypky střídavě křížaly, jeřabiny, borůvky. Mohou se přidat i sušené švestky, fíky nebo datle apod. Rozemletou směs lze přisladit či jinak ochutit.
Krok 3: Dokonce děláme z této směsi různé ovocné bonbony. Každému, komu jsme nabídli, to velmi chutná. Konzumace sušeného ovoce v tomto stavu je přijatelnější, než sušené ovoce vcelku. Směs je vhodná i na přípravu ovocného čaje.
Zveřejněno 13. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křížaly jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ORX
Moje poznámka
Křížaly jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ORX
Nejnovější recepty
Roláda s kopřivami
Přidáno před 1 hodinou
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 3 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 5 hodinami
Piškotový beránek II
Přidáno před 16 hodinami
Jidášky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česnekové trojúhelníky
Rejpalka před 27 minutami
Čokoládový pohár s mascarpone
Mariis před 34 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Zuzkamo před 1 hodinou
Sypaný jablkový koláč
lacoji před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
jestedka před 1 hodinou
Pečené medvědí brambory
trdlo před 4 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
ricci před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
GabKe před 4 hodinami
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
mafinka888 před 4 hodinami
Biskupský beránek - opravdový biskupák
Misa_opo před 4 hodinami
Suroviny:
jablka sušená,
ovoce sušené
Komentáře (4)