Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 386 kJ / 1 526 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 209,36 g |
Tuky | 70,14 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 468 mg |
Sodík | 2,11 g |
Sůl | 4,80 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso pokrájíme na plátky nebo kapsy, které přes fólii, opatrně naklepeme. Pokud krájíme tenké plátky, není třeba je naklepávat. Můžeme dělat ptáčky / závitky o jedné porci, nebo větší roládky, které před servírováním rozpůlíme. Záleží na velikosti kusu použitého masa, chuti zabalovat roládky atd. Na chuti to neubere, výsledek bude vždy výborný.
Krok 2: Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a rozdělíme na ně připravenou zchladlou klatovskou směs z drobně pokrájeného uzeného bůčku, který na rozpálené pánvi osmažíme, poté přisypeme osmažit i pokrájené okurky a nakonec ve směsi necháme za stálého míchání srazit vejce, která osolíme a opepříme. Roládky / ptáčky / závitky, pevně zavineme a zpevníme provázkem.
Krok 3: Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Pak přidáme připravené maso, které ze všech stran necháme osmažit. Do výpeku přidáme dvě lžíce hořčice, lehce osmažíme, přilijeme vývar těsně nad maso a dusíme pod poklicí, na mírném ohni, doměkka. Za občasné kontroly a případného podlití, dle potřeby. Dusit můžeme jak v kastrolu na plotně, tak i v troubě.
Krok 4: Po změknutí masa ptáčky / závitky / roládky vyndáme stranou, po chvilce odstání sundáme provázky. Šťávu rozmixujeme dohladka, dochutíme dle potřeby solí, pepřem, troškou okurkového láku či jemně pokrájenou okurkou a je-li třeba, můžeme ji zahustit troškou jíšky a nechat krátce provařit.
Krok 5: Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 23. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klatovské roládky / závitky /ptáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqrM
Moje poznámka
Klatovské roládky / závitky /ptáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqrM
Nejnovější recepty
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 2 hodinami
Malinová bublanina
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Květák s koprovým přelivem
Přidáno před 3 hodinami
Knedlíková nádivka z remosky
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec bez vajec
EvaMl před 42 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
cernar před 1 hodinou
Sekaná v anglické slanině
Tystynka před 1 hodinou
Rýžové placičky "co lednice dala"
Wanilor před 2 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami
Handour před 3 hodinami
Nejlepší špenát
joanam před 7 hodinami
Kuře na medu
Lubos74 před 11 hodinami
Domácí nudle
Lubos74 před 11 hodinami
Dva beránci...
Santa Suzana21 před 11 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
sůl,
pepř mletý,
hořčice plnotučná,
bůček uzený,
okurky sterilované,
cibule,
sádlo,
vývar,
Komentáře (5)