Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 686 kJ / 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,21 g |
| Tuky | 26,42 g |
| Vláknina | 13,44 g |
| Cholesterol | 151 mg |
| Sodík | 660 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 27,25 g |
Postup přípravy
Dáme uvařit jasmínovou rýži, nasekáme další 2 stroužky česneku najemno a připravíme cibuli. Krok 2: Do tohoto receptu má být cibule na měsíčky, ale ne tak, jak jsme zvyklí z půlky cibule rovnou nakrájet měsíčky, ale po asijsky. Cibuli slijeme a necháme na sítu okapat, pak nařezáváme jednotlivé vrstvy půlky cibule a oddělujeme měsíčky. Ty jsou pak téměř všechny stejně velké až do úplného středu. Pokračujeme a takto uděláme všechny čtyři půlky. Trvá to jen o trochu déle než klasické krájení. Krok 3: Na rozehřátou pánev dáme olej, přidáme česnek a necháme rozvonět. Přidáme maso a rychle mícháme, aby se ihned kousky od sebe oddělily. Restujeme jen pár minut a maso pustí šťávu, to je správný čas přidat měsíčky cibule, promíchat a snížit teplotu. Krok 4: Cibule se nemá smažit jen dusit do mírného změknutí ve šťávě z masa. Dle chuti přidáme lžičku každé omáčky, mírně přisolíme a zahustíme škrobem rozmíchaným ve studené vodě. Jakmile za malou chvilku omáčka zprůhlední, máme hotovo a můžeme podávat s rýží.
Celé vaření netrvá déle než 8 minut a maso je krásně měkké.
Zveřejněno 15. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kýta na cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLYW
Moje poznámka
Hovězí kýta na cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLYW
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
česnek,
olej,
sojová omáčka světlá,
omáčka rybí,
škrob,
voda
Komentáře (3)