Výborná povidlová buchta
Suroviny
Porce: na 1 plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 410 kJ / 2 966 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,84 g |
| Tuky | 119,14 g |
| Vláknina | 9,30 g |
| Cholesterol | 598 mg |
| Sodík | 218 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 423,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Všechny ingredience smícháme dohromady nebo krátce vyšleháme.
Krok 2: Poté připravíme drobenku smícháním surovin dohromady. Nachystáme menší plech. Já jsem ho použila proto, že buchta je větší, můžete také použít větší, ale bude moc tenká. Na plech nalijeme připravené těsto a na těsto dáme švestky nebo švestková povidla a posypeme drobenkou. Dáme do předehřáté trouby a na 180 stupňů, péčeme zhruba 25 min.
Krok 3: Až je drobenka zlatavá, vyzkoušíme propečení špejlí a po vychladnutí můžeme podávat.
Zveřejněno 29. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná povidlová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0WLV
Moje poznámka
Výborná povidlová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0WLV
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr krystal,
mléko,
máslo,
vejce,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
máslo,
švestky
Komentáře (1)