Velikonoční kotleta
Vepřová kotleta je kvalitní maso, které můžeme o Velikonocích oživit přidaným vařeným vejcem. Kapsy z kotlety okořeníme a připravíme tak, aby maso nebylo vysušené. Maso, upečené na rajčatovém základu, tak doplňuje lahodná omáčka.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 325 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,04 g |
Tuky | 22,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do plátků kotlety širokých cca 2 cm uděláme nožem kapsu.
Krok 2: Nebo můžeme z celé kotlety nakrájet plátky tak, že první asi 1 cm široký plátek nožem nedokrojíme a další stejně široký již odkrojíme. Tím vznikne takzvaný motýlek a nestane se, že nožem nechtěně uděláme v kapse díru.
Krok 3: Takto vytvořené kapsy z kotlety lehce naklepeme a okořeníme je zevnitř i zvenčí čerstvě namletou směsí koření se solí. Potřeme olejem a dáme do lednice uležet na 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne.
Krok 4: Tři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozpůlíme.
Krok 5: Vezmeme vepřovou kapsu, maso rozevřeme a vložíme do něj polovinu uvařeného vejce. Okraje kapsy sklepneme paličkou na maso k sobě.
Krok 6: V pánvičce rozehřejeme olej se zbytky koření, ve kterém byla naložena nakrájená kotleta. Zprudka maso opečeme, aby se zatáhlo.
Krok 7: Do pekáčku rozprostřeme obsah konzervy s krájenými rajčaty a na tuto směs položíme opečené plněné kapsy.
Krok 8: Pečeme zakryté cca 30 minut. Pak odkryjeme a ještě asi 15 minut za častého přelévání rajčatovým sosem pečeme.
Krok 9: Podáváme s rýží nebo bramborem.
Zveřejněno 5. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2L6
Moje poznámka
Velikonoční kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2L6
Nejnovější recepty
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 6 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno před 15 hodinami
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno 13. 4. 2025 16:17
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 13. 4. 2025 13:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 4 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 8 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 9 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 9 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 9 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
SofieA před 10 hodinami
Dušená mrkev
Jirka1977 před 10 hodinami
Obyčejné nudle se smaženým zelím
Radovan123 před 11 hodinami
Ledvinky na smetaně
Karel1234 před 15 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
veronika_straka před 15 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kotleta motýlek,
kotleta recept,
velikonoční vepřová kapsa,
recepty z kotlety,
rajče radějov fotky,
kotleta motýlek,
recept kotleta,
kotleta recepty,
mlýnek s kořením j.oliver,
velikonocni korlety,
kotlety,
kotlety recept,
velikonoční vepřová kotleta,
velikonocni plněná kotleta,
top recepty kotleta recept,
recept na kotletu,
recepty s kotlety,
recepty kotlety,
priprava motylkove kotlety,
kapsa z kotlety
Suroviny:
kotleta vepřová,
vejce,
rajče krájené s bazalkou,
tymián sušený,
kůra citronová,
sůl,
olej
Komentáře (8)