Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh lososovitý na másle s citronem a bylinkami

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mishka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Rychlý recept na filety z lososovitého pstruha na bylinkách s citronem jsou tím pravým letním jídlem a můžete si je připravit i na grilu. Sytě růžové až oranžové maso připomíná lososa a má jemnou chuť. Hodí se k němu vařené brambory a zeleninový salát.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 283 kJ /
307 kcal
Bílkoviny1,40 g
Tuky27,57 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 2 filety ze pstruha opláchneme a osušíme. Krok 2: Pokapeme olivovým olejem a vetřeme bylinky, zakapeme citronem a necháme 20 minut uležet. Krok 3: Rozehřejeme nepřilnavou pánev a dáme na ni lžíci olivového oleje a 1 plátek másla. Poté vložíme filety ze pstruha, nejprve kůží dolů a opékáme 3-5 minut, aby byla kůže hezky nazlátlá. Krok 4: Filety na pánvi posolíme a otočíme. Krok 5: Přidáme 1 plátek másla, pokapeme citronem a necháme rybu ještě asi 5 minut dopéct. Podáváme s vařenými bramborami.

TIP: Pstruh v kuchyni

Zveřejněno 22. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh lososovitý na másle s citronem a bylinkami

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMnG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh lososovitý na másle s citronem a bylinkami

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMnG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Snadné, rychlé, výborné !

iluška: Proboha, vy skáčete na lep hoaxům? To máte tedy smutný život. Samozřejmě je to jedna z mnoha kravin, kterých je bohužel na internetu mnoho.

Použila jsem pstruha a candáta. Moc jsme si všichni pochutnali. V jednoduchosti je krása :yes:

No, nevím, zrovna dnes ho budu mít k obědu, ale určitě naposledy.... už žádné ryby ze Skandinávie. Pozorně a v šoku jsem shlédla asi hodinový dokument kolující po internetu, Dnes to sním, přece to nevyhodím, ale do budoucna krmit se dobrovolně jedem už nebudu! !!!!!!!!

Dala jsem rozmarýn, petrželku, libeček a bazalku.. kopr nemám. Tak snad to bude jedlé :-)

Moc krásné:yes:, klasika nezklame. Připomínám, že tuhle rybku mívají pravidelně chlazenou v Lidlu;-)

tejaja: Ano nepíše, ale kdokoliv to doteď nevěděl, tak bude poučen.

Jan: Ale autorka nikde nepíše, že použijeme olivový olej extra virgin, alebo áno? :-8

Jen bych měl výhradu k tomu rozpálíme teflonovou pánev s olivovým olejem. Olivový olej ano, ale ne extra panenský (EXTRA VIRGIN) ten zahřátím ztrácí své zdroje živin a vitamínů, které se lisováním oliv za studena získávají... :)

Jena z nejchutnějších ryb, kterou jsem kdy jedl na grilu.:-p

:-p:-p:yes::yes:

:-p:yes:

Tak to musí být delikatesa. Rybičky mám ráda a pstruh lososovitý je pro mne novinka:-O

:-p;-):-K:yes:

super:-p:yes::yes::-))

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
recept na pstruha lososovitého, pstruh lososovitý pečený, pstruh na másle, pstruh lososovity filety recept, připrava pstruha lososoviteho, recept na lososovitého pstruha, lososový pstruh pečený recept, pstruh s bylinkami, recept na pstruha, pstruh na másle na pánvi, pstruh losovity, pstruh dúhový recept, pstruh filety na másle, filety ze pstruha na másle, pstruh na másle filety, pstruh losovitý recept, filet z pstruha na másle, filet ze pstruha na masle, recepty na pstruha lososovitého, pstruh lososovitý filet recept

Suroviny:
pstruh, citron, bylinky, olej olivový, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu