Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní plátky krkovičky

Hodnocení receptu je 4,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Vepřová krkovice je velmi chutné a šťavnaté maso. Stačí ji jednoduché kořenění a vykouzlíte skvělý pokrm. Takto připravená krkovice je smažená se slaninou na sádle a k tomu skvěle ladí z vývaru připravená rajčatová pikantní omáčka. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 969 kJ /
1 427 kcal
Bílkoviny11,73 g
Tuky136,11 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 84 mg
Sodík 1,64 g
Sůl4,00 g
Sacharidy34,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Omyté, osušené plátky masa nařízneme několikrát po okraji, aby se nekroutily. Plátky osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. Krok 3: Lehce posypeme smíchanou uzenou a pálivou paprikou, poprášíme moukou. Ve velké pánvi na sádle a slanině opečeme plátky masa z obou stran a dáme stranou. Krok 4: Do pánve přidáme olej a na něm osmažíme dohněda cibuli. Vrátíme do pánve maso a podlijeme 100 ml vývaru, který jsme rozmíchali s protlakem. Krok 5: Zakryjeme poklicí a pomalu dusíme za občasného podlití vývarem do změknutí masa cca 20-30 minut. Krok 6: Podáváme s rýží, těstovinami, noky nebo knedlíkem.

TIP: Jak správně uvařit rýži

Zveřejněno 25. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní plátky krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1XBq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní plátky krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1XBq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Lemy Jirka: OK v pohodi - všichni nemohou vše vědět - to by byla nuda :-K mějte se skvěle

Marie Svarcova: jen jsem reagoval na některém dotazy který jsou psány asi desatiletym:-* chlapeckem sory ale jinak to neslo

Lemy Jirka: :-) Dík za komentář , určitě je z prasátka ale pěkně vykrmeného :-K Krásný den

Vepřová krkovička je z prasátka ???

Veronika.Hrozna: :-) vždy studenou nebo mírně vlažnou :-K měj se skvěle

Marie Svarcova: Jakou vodou propláchneš 3 x, horkou, nebo studenou?:-O

Veronika.Hrozna: :-) Děkuji za komentář - to je zrovna jasmínová ale jinak používám basmati - předem aspoň 3 hodiny propláchnu 3x pak zaleji studenou vodou a nechám stát , pak všechnu vodu sliji, naleji čerstvou na 1 hrnek suché rýže pak 1,5 hrnku vody je to asi na šířku prstu nad rýži. Vařím v mvt 8 minut , osolenou 9 minut. :-K Hezký večer

Marie Svarcova: Máš nádherně uvařenou rýži , mě se to tak nikdy nepodaří uvařit. Vždycky je buď trošku střapatá, nebo se i láme.

Eja57: Chlap klidně sní 2 mně stačí 1 :-D:-D:-D:-D

Eja57: ;-) já taky miluji k tomu br. kaši ale nemohu ji dávat na každé foto:-)Díky za komentář :-K Hezký den

Opravdu 2 plátky masa na porci:-O
Ale :yes:
Já jako obvykle uchylne s bramborovou kaší nebo lehce stouchnutymi brambory.

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, sůl, pepř mletý, česnek, paprika sušená uzená, paprika sušená pálivá, mouka hladká, sádlo, slanina, protlak rajčatový, vývar masový, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu