Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta Rafaelo

Patříte i vy mezi odmítače buchet na plechu? Připadají vám příliš obyčejné a fádní? Potom jste ještě nezkusili výtečné, téměř legendární, řezy Raffaello. Vypadají poměrně nenápadně, nádherně voní i chutnají po kokosu a díky smetaně jsou neuvěřitelně vláčné.

Hodnocení receptu je 4,9 (162×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sykynda sykynda

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 766 kJ /
5 441 kcal
Bílkoviny98,36 g
Tuky198,87 g
Vláknina47,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 494 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy790,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, 1 vanilkový cukr a 1 hrnek moučkového cukru vyšleháme. Krok 2: Přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a hrnek vlažného mléka. Krok 3: Vše smícháme a nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Krok 4: Zbylý vanilkový cukr, 1/2 hrnku moučkového cukru a kokos promícháme. Krok 5: Kokosovou směsí posypeme těsto ve formě. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut. Krok 7: Hned po upečení zalijeme neušlehanou šlehačkou a buchtu necháme vychladnout.

TIP: Sladké dobroty s kokosem

Zveřejněno 13. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta Rafaelo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDNk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta Rafaelo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDNk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (103)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Fantastický zákusek ❤️

Z pol mouky lepší z hladké katastrofa, šlehač ne tolik není to dort

Výborná

Dneska jsme delali poprve a myslim ze to bude mnamka:-):yes:<3

Skúsila chuťový dobrý ale nebude zaradený medzi môj obľúbený

Rychlá, dobrá

Buchta výborná, akorát my zaléváme dvěma šlehačkami, když jsme použili jednu, bylo těsto příliš suché.

Velká dobrota, na oslavách se po ní vždy zapráší. A když náhodou zbyde, hosté si ji rádi berou domů ☺️

Ráda se k tomuto receptu vracím. Buchta je rychle hotová a je fantastická, nejlepší tak dva dny odleželá a vychlazená. Navrch ještě pocákám rozpuštěnou bílou čokoládou

Já dávám ještě kokos i do těsta a půl hrnku oleje

Peču už po několikáté a né naposledy <3 je výborná a nikdy nevydrží dlouho :-Q :-D parádní super mňam recept :-8 :-8

Úžasný receptik! <3 Pekla jsem na menším plechu, ale stačilo na pochutění. Moc děkuji, všem chutnalo! :yes:

Skvělý recept! Pekla jsem 20 minut a místo obyčejného mléka jsem použila mléko kokosové, mňam! Hodně štěstí všem v pečení <3

Jednoduchá, rychlá a vynikající! Bohu žel je hned pryč. Díky a doporučuji!:-K

tejaja: Takze tam jde jen jeden hrnek mleka a zadny olej? Děkuji ????

Tématické fráze:
řezy rafaelo na plech, rafaelo na plech, kokosová buchta rafaelo, buchta, řezy rafaelo ty nejlepší, rafaelo řezy, buchta z hladké mouky, pečené rafaelo, raffaelo buchta, buchta raffaelo, kokosové řezy na plech rafaelo, řezy rafaelo, rafaello buchta, buchta s kokosem, recept na buchtu, buchta s kokosovým mlékem, kokosova buchta zalita slehackou, buchta rafaello, moučník rafaelo, rafaelo řezy hladká mouka

Suroviny:
vejce, cukr vanilkový, cukr moučkový, mouka hladká, mléko, kokos, prášek do pečiva, smetana ke šlehání, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu