Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 911 kJ / 696 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,95 g |
| Tuky | 29,27 g |
| Vláknina | 9,26 g |
| Cholesterol | 277 mg |
| Sodík | 156 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 25,90 g |
Postup přípravy
Podáváme s bramborovou kaší, bramborovo-zeleninovým pyré nebo salátem a rozpečenou bagetkou.
Můžeme přidat na másle dušené fazolové lusky nebo chřest. Dělala jsem s fenyklovým pyré a fazolkami. Krok 3: Něco navíc - Na fenyklové pyré uvaříme oloupané a nakrájené 4 střední brambory. Zvlášť uvaříme půl bulvy fenyklu a plátek celeru nakrájené na drobné kostičky. Uvařenou, scezenou zeleninu rozmixujeme. Uvařené brambory slijeme, přidáme máslo, postupně přiléváme horkou smetanu nebo mléko a vyšleháme. Do vyšlehaných brambor pak zašleháme zeleninu, osolíme dle chuti a přidáme špetku muškátového oříšku. Mražené fazolky propláchneme horkou vodou, dáme orestovat na rozehřátou pánev s kouskem másla, dle chuti osolíme a opepříme, můžeme přidat špetku granulovaného česneku.
Zveřejněno 19. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Candát pečený na citronech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qg72
Moje poznámka
Candát pečený na citronech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qg72
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Suroviny:
candát,
citron,
máslo,
česnek,
sůl,
pepř,
bazalka čerstvá
Komentáře (3)
Až budeš mít chvilku dej sem to pyre jako recept. Tady zanikne a to by byla škoda.