Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový koláč s tvarohem

Vláčné karamelové řezy na první pohled překvapí efektní mozaikou, kterou na jejich řezu tvoří tvarohová náplň. Chuť karamelu v tvarohové náplní je méně obvyklá, ale velmi chutná. Oblíbíte si ji.

Hodnocení receptu je 4,9 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 269 kJ /
3 889 kcal
Bílkoviny85,03 g
Tuky101,57 g
Vláknina17,23 g
Cholesterol 809 mg
Sodík 775 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy649,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 175 °C. Krok 2: V míse smícháme sypké a tekuté suroviny na těsto. Dobře promícháme metličkou. Těsto musí být tekuté a hladké. Krok 3: V druhé misce vymícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, vejce a druhou polovinu karamelového pudinku dohladka metličkou. Krok 4: Menší hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou a těsto do něj vylijeme. Můžeme použít i pečicí podložku na plech. Krok 5: Tvarohovou náplň pomocí cukrářského sáčku nebo mikrotenového sáčku, ve kterém jsme udělali dírku, nastříkáme křížem krážem na těsto. Během pečení těsto vyběhne a tvaroh se do něj zanoří, vytvoří pak při řezu pěknou mozaiku. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut.

TIP: Oblíbené moučníky s tvarohem

Zveřejněno 12. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zp02

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zp02

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Upečeno. A zmizelo obdivuhodně rychle.... 😀 díky za recept

martiline: děkuji za milý komentář a za všechny fotečky:-K Jsem ráda, že vám chutná:-K Mějte se hezky:-K

Moc dobré řezy. Vláčné. Potřebovala jsem zužitkovat podmáslí a nakonec jsem si našla tenhle recept. Dovolila jsem si přidat fotky. Kakaa jsem dala hodně vrchovatou lžíci, mám proto těsto tmavší. Také jsem dala na klasický plech, z menšího (jak je v receptu, ale já si přečetla až pak :-D ) jsou určitě vyšší a lépe vypadají. Místo vanilkového cukru jsem do těsta přidala třtinový cukr - karamelový (dovolila jsem si přidat jeho fotku), ten cukr používám docela často, má skvělou karamelovou chuť.
Děkuji za recept. Už je půlka za neděli pryč. :yes: :-8

marepavla: mam radost:-K

vyyyyborny :yes:

:yes::yes::yes::yes::yes:

Výborný...místo pudinku jsem ale udělala klasický karamel a supr ;-)

receptík se moc libí tak to vyzkouším není to nic těškého a hlavně je to rychlé tak to snad bude i dobré ted je to v troubě tak odpoledne ochutnáme ale i tak posílám kladné bodíky:yes:

moooooc dobrý ke kávičce ;-)

Krásný koláček:-K+20:-p:yes:

Moc pěkný recept. Karamel, to je moje:-p:-*...+1:yes:

Lžíce a hrnky to je moje a ještě když se nemusí hrčet šlehačem :yes::yes::yes:+

Vypadá výborně ;-) zítra se do něj pustím a už se těším :-K:-p

:-Knádhera:yes::yes:+12

;-):-K:yes:

Tématické fráze:
karamelový koláč, kolac s karamelem, karamelový koláč s tvarohem, tvarohový koláč, tvarohový koláč s karamelem, tvarohovo karamelový koláč, karamelovo tvarohový koláč, koláč s tvarohem a karamelem, kolac karamelovy, karamelový tvaroh, karamelový koláč recept, tvarohovo- karamelový koláč, recept na karamelový koláč s tvarohem, koláč s tvarohem, tvaroh s karamelem, karamelový pudink, karamelový koláč s tvarohom, koláč karamel, tvarohový karamelový kolač, karamelový pudink koupit

Suroviny:
vejce, cukr, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, podmáslí, kůra citronová, kakao, pudink karamelový, tvaroh ve vaničce, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, pudink karamelový, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu