Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný koláč se sněhem

Hodnocení receptu je 4,8 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Tento, téměř sváteční zákusek, vypadá složitě, ale nemějte obavy, s námi jej zvládnou i začátečníci. Rozválené těsto hustě poklademe směsí ovoce, přikryjeme sněhovou čepicí a nahoru nastrouháme těsto, odložené v mrazničce.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 539 kJ /
4 431 kcal
Bílkoviny76,18 g
Tuky180,03 g
Vláknina32,00 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 396 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy610,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto. 2/3 těsta dáme nejméně na hodinu do chladničky a 1/3 do mrazáku. Krok 2: Z odleželého těsta z chladničky pomocí folie rozválíme plát a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Krok 3: Poklademe rovnoměrně nadrobno nakrájenou směsí ovoce. Krok 4: Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme cukry a ještě krátce šleháme. Krok 5: Sníh rozetřeme na vrstvu ovoce a nakonec na povrch nahrubo nastrouháme zbylé těsto z mrazničky. Krok 6: Pozvolna dozlatova upečeme. Dbáme na to, aby se vrchní vrstva nespálila. V závěru pečení můžeme plech přikrýt alobalem a dopéci. Krok 7: Upečený koláč krájíme na čtverečky, zdobíme ovocem a pokapeme čokoládou.

Top 7 - letní ovocné koláče

Zveřejněno 15. 9. 2012

Poznámka autorky Bahula

Tip: K směsi ovoce můžeme přidat rozinky nebo brusinky namočené v rumu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný koláč se sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLl0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný koláč se sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLl0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Je to stejné jako Hraběnčiny řezy, je to výborný koláč

:yes::yes::yes:<3:-K

Čus babo!!! To jsem přehlídla!! :-D Nemůžu být všude :-)

Koláček upečen. Pokud někdo je méně zručný, doporučuji těsto vtlačit do formy. Já to tak dělám pěžně a jde to perfektně. A plát potírám marmeládou. Dnes jsem ji neměla, pomatlala jsem povidlím. Joo a citrónová kůra v těste je mňamec! Nezapomeňte si ji do těsta přistrouhat ;-)

Recept jsem vyzkoušela, z těsta jsem byla zprvu trochu "na divoko", dělal mi těžkou hlavu ten krok "pak přendáme na plech...", no nakonec se to zdárně povedlo. Ovocný koláč chutnal jak nám, tak návštěvě:-p. Přidávám foto:-K

:-p+12:yes::-K

Recept se mi líbí:-p a zaslouží si 10. bodík:yes:

:yes: krása, jako vždy

Lákavé.....:yes::yes: a moc:-*:-K

to bude určitě veliká dobrota, foto nádhera:-O:-O:yes::yes::-))

:-8 jdu dělat těsto! a posílám bodíka!:yes::yes::yes::yes:

To je moc šikovný dezertík:-p:-*:yes::yes:

:yes::yes::yes:

Krásný koláč:-p:-p:-p:yes:

... sotva v Chorvatsku napadne nečekaně trocha sněhu, tak už je tady koláč se sněhem:-D:-D:-K To je fofr. Velmi žravé foto:yes:

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
koláč se sněhem, ovocné koláče a řezy, koláč s ovocem a snehem, ostružinový koláč se sněhem, ovocne řezy se sněhem, sníh na kolác, ovocný sníh, ovocný koláč, pečení se sněhem, kolac z bílků, jablkový řez se šlehaným bílkem - recept, koláče s ovocem a sněhem, strouhany kolac s bilkovym snehem, ovocný koláč s bílkem, koláče se sněhem, hraběnčin koláč s švestek, ovocné moučníky se sněhem, koláč s ovocem a bílkem, kolač ze sněhem, krehky kolac se snehem a ovocem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, žloutek, prášek do pečiva, bílek, cukr moučkový, cukr vanilkový, ovoce, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu