Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr po novohradsku

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Vyzkoušejte tuto jednoduchou a rychlou přípravu kapra. Filety stačí potřít solí a česnekem a obalit v mouce smíchané s kmínem a paprikou. Poté je osmažíte na sádle a můžete podávat.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie180 kJ /
43 kcal
Bílkoviny1,68 g
Tuky0,11 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapří filety jemně prořežeme, abychom je zbavili kostí, ale dáme pozor, abychom neporušili kůži, která drží maso pohromadě. Krok 2: Česnek utřeme se solí a porce jím potřeme - případně ještě přisolíme. Krok 3: Necháme odležet a poté obalíme ve směsi polohrubé mouky, kmínu a sladké papriky. Krok 4: Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného sádla dozlatova po dobu 10-15 minut na střední teplotu zvolna.

TIP: Jak snadno odstranit šupiny z kapra

Zveřejněno 4. 6. 2011

Poznámka autorky Eliza

Recept má velmi dlouhou tradici; na internetu se nachází např. na stránkách www.rybadomaci.cz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr po novohradsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wn08

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr po novohradsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wn08

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

výborná úprava kapra, jinak ho už dělat nebudeme i na vánoce s bramborovým salátem to nebude tak těžké a tučné jako klasický řízek

Kapr je takto skvělý. U nás se mu říká "po mlynářsku". Jen nefunguje odkaz na odstranění kostí. Pro ty, kdo ho neznají : Filet položíme na prkénko kůží dolů. Dlouhým a rovným, velmi ostrým nožem prořezáváme maso i kosti až skoro ke kůži (tu nesmíme proříznout) s odstupem 2-3 milimetry, ne více. Pokud pracujeme v místě, kde je ticho, slyšíme i v ruce cítíme kdy jsou kostičky proříznuty. Dále neřežeme. Kousky kostiček smažením zmizí.

Je vynikající, máme ho takhle nejraději.:-K:yes::yes::yes::yes:

Výborný recept, ještě navrch přidáváme osmaženou cibulku a nemá to chybu a říkáme tomu kapr po námořnicku.

:-pkapříka máme rádi recept ukládám a vyzkouším za 14 dní jedu do Třeboňe tak si přivezu čerstvého:-*tobě bodík:yes::yes:

:-p+6:yes:Kapra miluju:-8ale jsem na tom stejně,jako chocolate;-(

Děkuji za zájem, je to taková klasika...ale chyběla tu, nebo jsem ji alespoň nenašla.
Jájino, to se budete muset obrátit sem...;-) http://www.rybadomaci.cz/cz/recepty/kapr.aspx...Tipuji, že se tak kapr v minulosti připravoval u Nových Hradů, zkrátka v těch oblastech...;-) Asi podobně, jako získala svůj název třeboňská úprava kapra podle města Třeboň - také tam jsou rybníky s chovem kaprů...

co je na tom Novohradského?

Hmm, byla jsem právě obdarovaná kapříkem od kámošky..že by?:-p:yes:

Hm, znám moc dobře, je prim a dobrý kapříček takto upraven:-K:-):yes:

Kapra miluji, tuto úpravu znám (ale sama nedělám), tož jen bod z Brna posílám:yes:.
Hned bych si nabídla, kapra mám ráda, ale bohužel u nás jen já..

Tématické fráze:
uprava kapra, recepty na úpravu kapra, ryba po novohradsku, filé po novohradsku, kapr recepty, pstruh po novohradsku, recept na upravu kapra, kapr ponovohradsku, kapr po novhradsku, úpravy kapra, kapr na sádle, uprava kapra recepty, recepty z kapra, kapr uprava, kuře po novohradsku, kapr recept, recept na kapra, po novohradsku, kaprponovohradsku, recepty na kapra

Suroviny:
filet z kapra, česnek, mouka polohrubá, kmín mletý, paprika sušená sladká, sůl, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu