Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 283 kJ / 307 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,16 g |
| Tuky | 8,46 g |
| Vláknina | 1,35 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 103 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 37,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme odřízneme nožky a překrojíme na poloviny nebo čtvrtiny.
Krok 2: Smícháme vejce, pivo, sůl, pepř a koření. Přisypáváme mouku a metličkou připravíme hustší těstíčko
Krok 3: Strouhanku smícháme se sezamem. Žampiony namáčíme do těstíčka a obalujeme ve strouhance.
Krok 4: Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku dozlatova z obou stran. Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
Krok 5: Podáváme s různě upravenými bramborami a nejlépe domácí tatarskou omáčkou.
Zveřejněno 17. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Portobello jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lzpM
Moje poznámka
Portobello jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lzpM
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Suroviny:
portobello,
vejce,
pivo světlé,
mouka hladká,
strouhanka,
semínka sezamová,
sůl,
pepř,
koření houbová variace,
tuk na smažení
Komentáře (9)
Při smažení doporučuji malou vyšší nádobu, upravujete-li žampiony portobello vcelku.