Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 093 kJ / 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,36 g |
Tuky | 50,43 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 149 mg |
Sodík | 217 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 26,98 g |
Postup přípravy
(druhou necháme na závěr) a polovinou demi glace (použila jsem rozpuštěné z mrazáku), pokud nemáme, lze použít dobrý, silný hovězí bujon. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a zvolna dusíme cca 45-55 minut, za občasného podlévání teplým vývarem. Krok 3: Měkké maso vyndáme stranou, sundáme provázek a uchováme v teple. Omáčku propasírujeme, přilijeme zbylé víno a přivedeme k varu, necháme odpařit alkohol a po malých kouscích přidáváme vychlazené máslo, které jemnou omáčku zahustí, dle chuti dosolíme. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem.
Zveřejněno 19. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí ossobuco s omáčkou Madeira
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nBz7
Moje poznámka
Telecí ossobuco s omáčkou Madeira
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nBz7
Nejnovější recepty
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 1 hodinou
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 4 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno před 17 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí játra na paprikách
Wanilor před 10 minutami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Miroslav81 před 1 hodinou
Máslový mazanec
P@cka před 1 hodinou
Drožďová polévka s pohankou
Styliane před 1 hodinou
Pokroutky neboli kraple
babca48 před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 12 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 15 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 15 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 15 hodinami
Suroviny:
sůl,
pepř,
ghee,
cibule šalotka,
žampióny,
madeira,
demi glace,
vývar hovězí,
máslo
Komentáře (2)