Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem

Hodnocení receptu je 5,0 (88×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Krásně vláčná a příjemně sladká. Taková je bábovka z podmáslí s nastrouhaným jablkem a banánem. Přijde vhod nejen nedělní návštěvě k šálku dobré kávy, ale i jako lehká svačina, která vám svou lahodnou chutí zpříjemní den.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 450 kJ /
3 693 kcal
Bílkoviny70,89 g
Tuky93,67 g
Vláknina29,15 g
Cholesterol 528 mg
Sodík 725 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy504,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablko a banán oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 2: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Vejce a cukry vyšleháme do světlé pěny. Přidáme podmáslí, olej, citronovou kůru a vsypeme nastrouhané ovoce. Vše zlehka promícháme. Krok 4: Nakonec přidáme rum a mouku prosátou s práškem do pečiva a špetkou soli. Krok 5: Těsto zlehka vyšleháme dohladka a vlijeme do připravené formy. Pakliže chceme mít bábovku dvoubarevnou, tak do třetiny těsta vmícháme kakao, lžíci podmáslí a vlijeme do formy na světlé těsto. Krok 6: Urovnáme a vložíme do předehřáté trouby. Krok 7: Pečeme asi 45-55 minut dle velikosti formy a zkušenosti s vlastní troubou. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky a po vytažení musí vyjít suchá.

TIP: Jak vyklopit bábovku

Zveřejněno 9. 10. 2010

Poznámka autorky mirca75

Recept na bábovku v klasickém provedení mám už dlouho, ale minule jsem místo mléka přidala podmáslí, vmíchala jsem jablko, banán a dobrota byla na světě. Bábovka je díky ovoci krásně vláčná a není moc sladká. Někdy ji dělám tak, že část polohrubé mouky nahradím celozrnnou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wpQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wpQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (61)

bábovka je výborná, místo jablka jsem dala hrušku a pekla jsem na malém plechu, aby to bylo rychleji pečené :-) určitě budu dělat častěji

Je výborná. Ačkoliv já spěchala, nepřečetla si, že mám banán a jablko nastrouhat, takže jsem si vše nakrájela na kostičky a pak jen zírala :-O:-) ... Na chuti to ale neubralo, jen není tak pěkná - dovolila jsem si přidat fotečku.
Děkuji za recept. :yes:

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásná bábovka :-K

Upekla jsem tenhle podzimní moučník...bábovku se mi nechtělo vymazávat;-). Banán jsem vyndala z mrazáku (při nízké ceně jich vždycky pár strčím do mrazáku) a přidala i jablko, nasekané ořechy a citronát (zbytek po vánočím bílkovém chlebíčku). Místo podmáslí kysanou smetanu (podmáslí se doma nevyskytovalo). A naplnila papírové košíčky (ve formě na muffiny). Fakt super dobrota<3. A nejvíc mě na tom láká ta možnost použít vedle ořechů a rozinek, čokoládu, semínka, kokos, apod. A když se rozšoupnu, tak ještě různé polevy :-*. Díky za jednoduchý, skvělý recept:-K

Super vláčná. Byla hned pryč:-)

Jak bylo napsáno, myslím, že budu dělat příští týden další..opravdu vynikající !!!!! :yes::yes::yes::yes:

Dnes jsem ji pekla,přidala jsem uvařený brambor jak poradila Jana Hývnarová.Dala jsem méně cukru,místo kakaa trochu citronové šťávy.Je výborná.<3

Krásná bábovka a krásná fotka :-K:yes::yes::yes:

<3 Vynikající :yes::yes::yes: Dala jsem domácí bílý jogurt místo podmáslí a přidala skořici, ořechy a kousky čokolády ( těsto bez kakaa ) Dávám bodík a díky za recept :-8

právě je v troubě,tak snad se povede a bude dobrá :-) a poměr hrnků a uvedených gramů dokonale souhlasí:-)

Bábovka vypadá luxusně a myslím si, že i tak bude chutnat ... Jen, co jsem na tom receptu nepobral a nechápu, tak jsou ty gramáže ... Píšete zde 1,5 hrnku polohrubé mouky a pak do závorky (230 g) a při tom jeden hrnek má objem 250 ml/g a při tomto poměru by to mělo být 1,5 hrnku = 365 g. A v tomto poměru když mám odměřit půl hrnku podmáslí, tak netuším, kolik to vlastně a jak to odměřit, aby to bylo správně. Byl bych rád, kdyby mi to někdo blíže vysvětlil, o jakém objemu mám hrnek použít. Nikde se to v receptu neuvádí ... Dále 2/3 hrnku cukr krupice (170 g), tohoto vyplívá, že se jedná o dvoudecový hrnek, ale u té mouky 1,5 hrnku by toto odpovídalo 300 g mouky a stále to nepasuje a nemůžu se dopočítat toho, jak to všechno vlastně má být správně ...

Jenos.N: u různých surovin není stejná váha u stejného objemu:-) - je fakt, že ty gramy jsou zavádějící, drž se hrnkových údajů;-)

Jana Hývnarová 21. 7. 2017 11:32
Když přidáte do těsta asi 100g nastrouhaného vařeného bramboru,zaručí vlhkost,není tamjeho přítomnost poznat,ale dělá divy.

Všem moc chutnala i s moukou na půl celozrnou. Příště dám trochu míň cukru, ale jinak výborná krásně vláčná. :-K

jen jsem ubrala cukr, VÝBORNÁ, díky za recept

kacenecka86 30. 10. 2016 15:16
Bábovka super, nemela jsem podmáslí, dala jsem bílý jogurt a bylo to i tak skvele, vláčné a chutné :) děkuji za recept, budu dělat častěji :):-p

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
buchta s podmáslím, bábovka s podmáslím, moučníky s podmáslím, moucnik s podmaslim, bábovka z podmáslí, nejlepší bábovka na světě, čokoládová bábovka s podmáslím, recepty s podmáslím, podzimní buchta, co s podmáslím, bábovka z podmáslím, bábovka, buchty s podmáslím, perník s podmáslím, ovoce s podmáslím, recept na buchtu s podmáslím, luxusní bábovka, moučníky z podmáslí, moučníky s podmslím, recept na bábovku s podmáslím

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, podmáslí, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, rum, kakao, jablko, banán, sůl, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu