Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem

Hodnocení receptu je 5,0 (88×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Krásně vláčná a příjemně sladká. Taková je bábovka z podmáslí s nastrouhaným jablkem a banánem. Přijde vhod nejen nedělní návštěvě k šálku dobré kávy, ale i jako lehká svačina, která vám svou lahodnou chutí zpříjemní den.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 450 kJ /
3 693 kcal
Bílkoviny70,89 g
Tuky93,67 g
Vláknina29,15 g
Cholesterol 528 mg
Sodík 725 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy504,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablko a banán oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 2: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Vejce a cukry vyšleháme do světlé pěny. Přidáme podmáslí, olej, citronovou kůru a vsypeme nastrouhané ovoce. Vše zlehka promícháme. Krok 4: Nakonec přidáme rum a mouku prosátou s práškem do pečiva a špetkou soli. Krok 5: Těsto zlehka vyšleháme dohladka a vlijeme do připravené formy. Pakliže chceme mít bábovku dvoubarevnou, tak do třetiny těsta vmícháme kakao, lžíci podmáslí a vlijeme do formy na světlé těsto. Krok 6: Urovnáme a vložíme do předehřáté trouby. Krok 7: Pečeme asi 45-55 minut dle velikosti formy a zkušenosti s vlastní troubou. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky a po vytažení musí vyjít suchá.

TIP: Jak vyklopit bábovku

Zveřejněno 9. 10. 2010

Poznámka autorky mirca75

Recept na bábovku v klasickém provedení mám už dlouho, ale minule jsem místo mléka přidala podmáslí, vmíchala jsem jablko, banán a dobrota byla na světě. Bábovka je díky ovoci krásně vláčná a není moc sladká. Někdy ji dělám tak, že část polohrubé mouky nahradím celozrnnou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wpQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wpQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (61)

bábovka je výborná, místo jablka jsem dala hrušku a pekla jsem na malém plechu, aby to bylo rychleji pečené :-) určitě budu dělat častěji

Je výborná. Ačkoliv já spěchala, nepřečetla si, že mám banán a jablko nastrouhat, takže jsem si vše nakrájela na kostičky a pak jen zírala :-O:-) ... Na chuti to ale neubralo, jen není tak pěkná - dovolila jsem si přidat fotečku.
Děkuji za recept. :yes:

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásná bábovka :-K

Upekla jsem tenhle podzimní moučník...bábovku se mi nechtělo vymazávat;-). Banán jsem vyndala z mrazáku (při nízké ceně jich vždycky pár strčím do mrazáku) a přidala i jablko, nasekané ořechy a citronát (zbytek po vánočím bílkovém chlebíčku). Místo podmáslí kysanou smetanu (podmáslí se doma nevyskytovalo). A naplnila papírové košíčky (ve formě na muffiny). Fakt super dobrota<3. A nejvíc mě na tom láká ta možnost použít vedle ořechů a rozinek, čokoládu, semínka, kokos, apod. A když se rozšoupnu, tak ještě různé polevy :-*. Díky za jednoduchý, skvělý recept:-K

Super vláčná. Byla hned pryč:-)

Jak bylo napsáno, myslím, že budu dělat příští týden další..opravdu vynikající !!!!! :yes::yes::yes::yes:

Dnes jsem ji pekla,přidala jsem uvařený brambor jak poradila Jana Hývnarová.Dala jsem méně cukru,místo kakaa trochu citronové šťávy.Je výborná.<3

Krásná bábovka a krásná fotka :-K:yes::yes::yes:

<3 Vynikající :yes::yes::yes: Dala jsem domácí bílý jogurt místo podmáslí a přidala skořici, ořechy a kousky čokolády ( těsto bez kakaa ) Dávám bodík a díky za recept :-8

právě je v troubě,tak snad se povede a bude dobrá :-) a poměr hrnků a uvedených gramů dokonale souhlasí:-)

Bábovka vypadá luxusně a myslím si, že i tak bude chutnat ... Jen, co jsem na tom receptu nepobral a nechápu, tak jsou ty gramáže ... Píšete zde 1,5 hrnku polohrubé mouky a pak do závorky (230 g) a při tom jeden hrnek má objem 250 ml/g a při tomto poměru by to mělo být 1,5 hrnku = 365 g. A v tomto poměru když mám odměřit půl hrnku podmáslí, tak netuším, kolik to vlastně a jak to odměřit, aby to bylo správně. Byl bych rád, kdyby mi to někdo blíže vysvětlil, o jakém objemu mám hrnek použít. Nikde se to v receptu neuvádí ... Dále 2/3 hrnku cukr krupice (170 g), tohoto vyplívá, že se jedná o dvoudecový hrnek, ale u té mouky 1,5 hrnku by toto odpovídalo 300 g mouky a stále to nepasuje a nemůžu se dopočítat toho, jak to všechno vlastně má být správně ...

Jenos.N: u různých surovin není stejná váha u stejného objemu:-) - je fakt, že ty gramy jsou zavádějící, drž se hrnkových údajů;-)

Jana Hývnarová 21. 7. 2017 11:32
Když přidáte do těsta asi 100g nastrouhaného vařeného bramboru,zaručí vlhkost,není tamjeho přítomnost poznat,ale dělá divy.

Všem moc chutnala i s moukou na půl celozrnou. Příště dám trochu míň cukru, ale jinak výborná krásně vláčná. :-K

jen jsem ubrala cukr, VÝBORNÁ, díky za recept

kacenecka86 30. 10. 2016 15:16
Bábovka super, nemela jsem podmáslí, dala jsem bílý jogurt a bylo to i tak skvele, vláčné a chutné :) děkuji za recept, budu dělat častěji :):-p

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
buchta s podmáslím, bábovka s podmáslím, moučníky s podmáslím, moucnik s podmaslim, bábovka z podmáslí, nejlepší bábovka na světě, čokoládová bábovka s podmáslím, recepty s podmáslím, podzimní buchta, co s podmáslím, bábovka z podmáslím, bábovka, buchty s podmáslím, perník s podmáslím, ovoce s podmáslím, recept na buchtu s podmáslím, luxusní bábovka, moučníky z podmáslí, moučníky s podmslím, recept na bábovku s podmáslím

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, podmáslí, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, rum, kakao, jablko, banán, sůl, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu