Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Hodnocení receptu je 5,0 (287×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Pokud stále přemýšlíte, jakým moučníkem překvapit návštěvu, nechte se inspirovat pokladem našich babiček, které připravovaly neodolatelné šlehačkové rohlíčky. S vláčným těstem se velmi dobře pracuje a naplnit ho můžete jak nasladko, tak naslano.

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Z mouky, Hery, šlehačky, špetky soli a vejce vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílků. Krok 3: Z každého dílku vyválíme kolo a to nakrájíme na 8 dílků. Krok 4: Na širší část dílku položíme náplň a zarolujeme. Krok 5: Rozložíme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut do zrůžovění.

Zveřejněno 28. 1. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj - Právo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYj2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYj2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (443)

Bylo to super ????

Také jsem přidala více mouky. A pak se skvěle pracovalo. Děkuji za recept.

:-)<3:yes::-K

Recept je naprosto výborný, dělám přesně podle receptu, aby se těsto nelepilo, máslo musí být pouze "povolené", ne rozpuštěné. Těsto dělím na 6 dílů a plním pouze ořechovou nádivkou. 150g ořechů, 150g cukru, 1 bílek a rum. Mamka měla narozeniny, tak jsem je v pátek dělala ze třech dávek. Chybělo <3

Přidala jsem mouku ,dost se to patlalo,ale pak pohoda. Plněné čokoládou a byly moc dobré.
Já už je ale asi dělat nebudu ,moje poctivá, tříměsíční dieta je v čudu ,odolat se prostě nedalo ,ach jo

Super těsto

:yes:

Jsou výborné, jen přidávám o něco víc mouky. :-8

Dobry, mel jsem je vetsi nez rohliky ze samosky a bacha potreba ten pevnej tvaroh jinak vam vetsina vytece ven XD

Vlada@50: děkuji :-)

Výborné rohlíčky, dnes obzvlášť vypečené=vynikající. :-):-)

Janičko dělala jsem tyto rohlíčky sladké s tvarohem a také naslano s goudou a šunkou. Obojí jsou skvělé , přidala jsem 2 fota. :yes::yes:

RubyRom: Jéé, děkuji!! :-)

Právě jsem dopekla a jsou luxusní.:yes::yes::yes::yes:

mardosa: to mne moc těší :-)

Eliška Šulcová 23. 6. 2017 08:40
Rohlíčky jsem už dělala několikrát a dokonce ze dvou dávek po rohlíčkách se jen zapráčilo .Těsto jsem nechala uležet v ledničce do druhého dne a pracovalo se s ním výborně.Na jednu dávku jsem přidala o 100g mouky víc a byly super.:-):-):-):yes::yes:

strašně se mi s tím těstem pracovalo, patrně jej budu muset dát příště do ledničky a nebo na chvíli do mrazáku. Al:-(e asi to už dělat nebudu ... měla jsem trpělivost pouze se 3 díly, dva jsem dala na mrazák... uvidíme zda se mi bude chtít k tomu vracet

1974andrea: To je ono, jen dávám o 100 g mouky víc. Recept jsem už vložila, vyzkoušejte, řezy jsou moc dobré.

Zobrazit 5 starších odpovědí

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
tvarohové rohlíčky ze šlehačky, šlehačkové těsto na šátečky, rohlicky, šlehačkové šátečky, šlehačkové ořechové rohlíčky, co dobrého a sladkého upéci, křehké šlehačkové rohlíčky, křehké šlehačkové těsto, testo na rohliky, rohlíčky s tvarohem, ořechové rohlíčky ze šlehačky, šátečky ze šlehačkového těsta, šlehačkové cukroví nejlepší, šlehačkové koláčky, šlehané těsto, svatomartinské rohlíčky video, šátečky ze šlehačky, ořechové rohlíčky se šlehačkou, šlehačkové rohlíčky s ořechy, slehackoverohlicky

Suroviny:
smetana ke šlehání, máslo, vejce, sůl, mouka hladká, tvaroh, ořechy, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu