Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Jakmile se spojí maso, pivo a koření, lahodný výsledek je zaručen. Skočte pro krkovičku k řezníkovi a připravte si ji podle našeho receptu - s pivem a cibulí. Díky delšímu marinování se maso perfektně proleží a nasaje potřebné chutě.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 920 kJ / 1 176 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,79 g |
| Tuky | 79,15 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 206 mg |
| Sodík | 234 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 20,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky krkovice o výšce 2 cm zakápneme olejem a posypeme kořením.
Krok 2: Vložíme do dózy s víkem a v lednici necháme maso 24 hodin marinovat.
Krok 3: Před vlastní úpravou necháme při pokojové teplotě hodinu. Poté na pánvi s trochou rozpáleného oleje zprudka opečeme z obou stran (z každé 3 minuty).
Krok 4: Do pekáčku dáme sádlo a dno zasypeme na půl kolečka pokrájenou cibulí.
Krok 5: Vložíme maso a druhou cibuli taktéž pokrájenou na půl kolečka zasypeme maso.
Krok 6: Podlijeme pivem a přiklopíme poklicí nebo alobalem.
Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme hodinu na 220 °C.
Krok 8: Pak odklopíme, podlijeme vodou a dopékáme na barvu.
Krok 9: Necháme zredukovat výpek.
Krok 10: Cibule zmírní hořkost piva. Podáváme např. se šťouchanými brambory.
Zveřejněno 6. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G2y8
Moje poznámka
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G2y8
Nejnovější recepty
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 1 hodinou
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 15 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 16 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 43 minutami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 46 minutami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 1 hodinou
Babiččin mazanec
Vlastali před 1 hodinou
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 2 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 3 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 3 hodinami
Tématické fráze:
krkovicka na pivu,
krkovice na pivu,
krkovička na pivu recept,
krkovice nejlepší recepty,
krkovička na cibuli recept,
krkovicka na pive,
krkovicka na cibuli,
krkovice na pive,
krkovice na cibuli,
krkovice pivu a na cibuli,
pečená krkovice na pivu,
nejlepší recepty z krkovice,
veprova krkovice na pivu,
krkovice na cibuli a pivu,
krkovice na cibuli a pive,
recepty krkovička na pivu,
krkovice marinovaná v pivu se štouchanymi brambory,
krkovicka s cibuli na pivu,
nalozena krkovice v pivu,
veprova krkovice na cernem pivu
Suroviny:
krkovice s kostí,
koření steakové,
olej,
cibule,
pivo světlé,
vývar masový,
sádlo
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 2,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Tonja:
Neblahé paměti jsem si ten oný pořídil...
Od počátku jsem k tomu udělátku přistupoval předpojatě: jsem si říkal že se přece traduje, že do masa se nepíchá
Cosi jsem si tehdy nastudoval...
Párkrát jsem to na hovězím vyzkoušel bez jakéhokoli objektivního výsledku...
No, nakonec jsem ho zavrhl...
(Zdenda P. snad promine