Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s jablkem a Margotkou

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Bábovka, co rozvoní domov. Klasický recept na "margotkovou" bábovku je vylepšen nastrouhaným jablkem. To jí dodá vláčnost a šťavnatost. Se šálkem dobré kávy nebo čaje vám zpříjemní i ten nejvšednější den.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 653 kJ /
3 741 kcal
Bílkoviny69,64 g
Tuky184,45 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 532 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy441,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 175 °C. Jablko oloupeme, nastrouháme najemno a tyčinku Margot nahrubo. Krok 2: Ve větší míse vyšleháme žloutky s oběma cukry do pěny. Postupně přiléváme olej. Krok 3: Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě s mlékem přidáváme, za stálého míchání, ke směsi žloutků. Dále přidáme citronovou kůru, nastrouhané jablko a tyčinku Margot. Krok 4: V čisté míse vyšleháme sníh z bílků a opatrně jej vmícháme do připraveného těsta. Krok 5: Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Větší část těsta vlijeme do formy, zbylé těsto obarvíme kakaem a vlijeme na těsto ve formě. Krok 6: Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme 50 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky a po vytažení musí vyjít suchá.

TIP: Jak připravit domácí vanilkový cukr

Zveřejněno 23. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zo6r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zo6r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

:-)<3:yes::yes: pěkný recept i foto :-K

Jana Elisabeth: dekuji :-K

Bábovka je vynikající, vláčná, voňavá, skvěle chutná!!!!<3<3

zds@seznam.cz: A já děkuji za hezký komentář a bezva fotku:-K

Tak jsem pekl a jen jsem si dovolil vyměnit jablko za dva banány. Jen z lenivosti. I tak byla výborná. Přidávám fotku a děkuji za recept.

Použila jsem recept jako inspiraci, měla jsem padaná jablka, takže základ dle receptu, jablka byla 3 nakrájená na menší kousky a hmota skončila v koláčové nikoli bábovkové podobě, vše se do formy nevešlo, takže se peklo ještě asi 6 muffinů. Díky za recept.

Hania932: děkuji:-K, mám radost;-)

Neměla jsem doma olej, tak jsem dala 150g rozpuštěné Hery a taky super:yes:
Bábovka je hezky vláčná a všichni ji chválí:-K

Romario: děkuji:-K Mám radost:-K Mějte se hezky:-K

Babovka moc dobrá, jen bez citr.kury. Budu se k ní vracet. Díky, Dnes i s fotkou :yes::-)

babovka je moc dobra a jednoducha moc nam chutnala

:yes: moc dobrá !!!! dávám bodík :)

Danny668: děkuji, jsem ráda, že recept nezklamal:-K

Co je Margotka? Neznam.

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
bábovka z margotky, margotková bábovka, hrníčková bábovka s z margotky, hrníčková bábovka s margotkou, bábovka s jablky, bábovka s nastrouhaným jablkem, bábovka s margotkou, jablková bábovka, margotková hrnková bábovka s jablky, bábovka margotka, margotková buchta s jablky, buchta s jablky a margotkou, bábovka s z margotky, buchta s jablky amargotkou, margotkova bábovka s jablky, recept na margotkovou bábovku, margotkovo citronová bábovka, hrníčková bábovka z margotky, babovka z jablek, bábovka z mrkvy

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr krupice, vejce, cukr vanilkový, olej, mléko, čokoláda margot, jablko, kakao, citron, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu