Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové řezy s karamelovým tvarohem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KatharinaK KatharinaK

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 206 kJ /
7 698 kcal
Bílkoviny130,77 g
Tuky555,74 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 1,73 g
Sodík 787 mg
Sůl2,35 g
Sacharidy528,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na těsto dáme celá vejce do mísy a ušleháme s cukrem do pěny. Krok 2: Přidáme olej a mléko, promícháme, přidáme mouku s práškem do pečiva. Vše umixujeme ručním mixerem a nakonec vmícháme nasekané ořechy. Krok 3: Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme péct do trouby na 180 stupňů, cca 20 minut, dokud se nelepí na špejli. Krok 4: Při přípravě krému musíme mít všechny suroviny stejné teploty, aby se nesrazil. Krok 5: Nejprve rozmixujeme ručním mixerem máslo a přidáme karamelové mléko, potom postupně tvaroh s rumem. Kdo má rád hodně sladké, přisladí. Krok 6: Připravený krém namažeme na vychladlý korpus a polijeme rozpuštěnou čokoládou s tukem. Necháme ztuhnout.

Zveřejněno 3. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZXM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZXM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Zastera: určitě to nevadí, že to bylo z kostky, hlavně, že se povedlo:-D a přeji, ať chutná :-K

KatharinaK: Já jsem měla kostku (váš příspěvek jsem četla pozdě). Dělala jsem včera a dnes po obědě se do toho pustíme. Ale určitě to nevadí, že je to z kostky, krém byl vynikající a vypadá to suprově :-*

KatharinaK: Já jsem měla kostku (váš příspěvek jsem četla pozdě). Dělala jsem včera a dnes po obědě se do toho pustíme. Ale určitě to nevadí, že je to z kostky, krém byl vynikající a vypadá to suprově :-*

Zastera: nene, dělala jsem z odtučněného jihočeského od Madety (v kelímku) ;-)

Dobrý den. Tvaroh máte kostku?

Marie Svarcova: :-D:-*

Brumaire: Děkuji :-D

Výborné

:-)<3:-K

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, ořechy mleté, ořechy, olej, mléko, prášek do pečiva, vejce, máslo, tvaroh, mléko kondenzované, rumové aroma, cukr, čokoláda na vaření, tuk ztužený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu