Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou

Oblíbený jablečný koláč z lineckého těsta je klasikou našich babiček a maminek. Pokud toužíme po změně, můžeme jablka nahradit marmeládou a šťavnatým tvarohem. Moučník je snadný na přípravu, křehký na povrchu, vláčný uvnitř a jeho chuť je neodolatelná.

Hodnocení receptu je 4,9 (109×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaja

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 274 kJ /
4 846 kcal
Bílkoviny170,43 g
Tuky218,45 g
Vláknina15,04 g
Cholesterol 911 mg
Sodík 1,12 g
Sůl3,57 g
Sacharidy541,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Na vál prosejeme obě mouky s práškem do pečiva, přidáme nakrájený tuhý tuk, mléko a vejce. Vypracujeme těsto, které není třeba nechat odpočívat. Zpracování jde snadno, těsto je pěkně vláčné. Krok 3: Rozdělíme ho na 2 díly. Každý vyválíme na velikost plechu a první přeneseme na plech. Krok 4: Těsto natřeme pikantní marmeládou a na ni navrstvíme připravenou tvarohovou náplň. Vyválíme druhý plát těsta a tím tvarohovou nádivku přikryjeme. Krok 5: Upečeme ve vyhřáté troubě do zrůžovění, po dobu přibližně 30 minut. Po vychladnutí koláč pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.

TIP: Oblíbené recepty na linecké těsto

Zveřejněno 14. 4. 2012

Poznámka autorky Pajaja

Většinou tento koláč od maminky dělávám s jablíčky, občas udělám změnu (třeba když koupím tvaroh v akci). :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wm3n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wm3n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (88)

:-)<3:yes::yes::-K

Chuťově moc dobré, ne moc sladké, s těstem se pracovalo dobře. Určitě zařadíme do našich oblíbených rodinných receptů. :-8

I mě se stalo že lety dělaný dobrý recept se mi někdy nepovede! U pečení sladkého záleží na mnoha faktorech včetně mouky.

Zuzana 33: Ne, opravdu v těstu cukr nemá být. Náplň je sladká dost. Neumím posoudit, proč se Vám těsto špatně válelo. Fakt se mi to nikdy nestalo. S těstem se mi vždy krásně pracuje.

Nevím ale v receptu na linecké těsto mi chybí cukr
Dnes jsem upekla ale ještě neochutnala ale těsto nešlo ani moc vyválet tak nevím jestli jsme všichni dělali chybu nebo byla chyba v receptu

Recept je super, ale s tvarohem mně osobně nechutnal. Za to mamce moc. Sto lidí, sto chutí..:yes:

:-* dávám fotku

jubull: Tak to nevim, asi jsi udelala neco jinak. Obcas se mi tu u receptu stane, ze neceho pridavam. Po presnem odvazeni techto ingredienci to neni treba. Mozna spatna mouka? To fakt nevim. ????

I po 3 dnech je stále koláč tvrdý.Příště zkusím ze svého lineckého těsta.Neměla jsem tak hladké jako na videu,bylo tuhé a hodně mastné.<3

Vsechny vase fotky jsou moc krasne a dekuji za ne. . . :-)

Koukam a hledam, co jsem odpovedela spatneho. ;-( Nikoho jsem se nechtela dotknout.

Dneska jsem koláč pekla a je vynikající. Měla jsem tvarohy ve vaničce a nedávala jsem mléko vůbec a vejce taky ne. Místo škrobu jsem použila 1 vanilkový puding. Marmeládu jsem použila rybízovou domácí, která mi zbyla od lineckého cukroví.Z druhé půlky těsta jsem udělala mřížky.
Do čtverců mezi mřížky jsem dala placičku těsta a na ní půlku vlašského ořechu.
Vypadalo to dobře a i to tak chutnalo. Díky autorce receptu.........:-)

Jana: Improvizaci se meze nekladou. . . :yes: Občas není na škodu. Jsem ráda, že Vám chutnal. :-)

Prosim je nutný ten škrob? nebo to muže být i bez něj a jaký je to škrob kukuříčný děkuji za odpověd

Dělala jsem včera poprvé podle tohoto receptu a byl opravdu hodně dobrý.Těsto bylo rychle ,spojilo se bez problémů a bylo po upečeni lehoučké a nadýchané.Cukr jsem po přečtení komentářů dala 200g a řezy neměly chybu.Tvaroh byl z alobalu ,ale ten chce více mléka na rozředění.Ještě si dovolím radu: když vyvaluji rovnou na peč. papíru, navlhčím si lehce desku pod ním a papír neklouže a je rozváleno v mžiku a ničemu to nevadí :-D

zdenka.s: Tak to je fajn, že chutnal. . . Jinak dobrý nápad s tím navlhčením desky. :yes::-)

Zobrazit starší odpověď

Z tohoto koláče jsem byla velmi zklamaná.Těsto se špatně zpracovávalo, bylo tuhé a drobilo se.Musela jsem přidat jěště asi 5dkg hery .Ani pak nebylo těsto vláčné.Po upečení byl koláč tvrdý,chuťově nezajímavý a podle daných surovin drahý.:no:Podle obrázku vypadal tak lákavě.:-(

r.sank: děláte si s prominutím pr..l?Jako vážně jste musela přidat 5 deka Hery,jo??No týýý brďo :-O:-Q

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
linečký koláč s tvarohem, linecký koláč s tvarohem a marmeládou, linecký tvarohový koláč, tvarohový koláč, linecké řezy s tvarohem, linecký koláč, linecké tvarohové řezy, linecké řezy s marmeládou, linecká buchta s tvarohem, tvarohovy kolac s marmeladou, tvarohový linecký koláč, koláč s tvarohem a marmeladou, tvarohové řezy s marmeládou, koláč s tvarohem, koláč s marmeládou, koláč s marmeládou a tvarohem, buchta s tvarohem a marmeládou, tvarohový koláč linecký, tvarohová buchta s marmeládou, recept linecký koláč s tvarohem

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, tuk hera, prášek do pečiva, mléko, marmeláda rybízová, tvaroh měkký, mléko, škrob kukuřičný, cukr vanilkový, cukr, vejce, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu