Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy "Káva s rumem"

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 978 kJ /
4 058 kcal
Bílkoviny85,34 g
Tuky204,87 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 1,02 g
Sůl2,97 g
Sacharidy431,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme žloutky s cukrem a tukem, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme dobře ušlehaný sníh z bílků. Krok 2: Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 10 min dorůžova. Krok 3: Mezitím si připravíme náplň:
Přelejeme lžičku kávy 1/8 l horké vody, přidáme kakao, cukr a rum. Do ještě horké buchty pomocí stříkačky nastříkáme náplň a necháme vychladnout. Pak povrch potřeme ušlehanou šlehačkou smíchanou se ztužovačem, vidličkou nebo lžičkou rozbrázdíme povrch, posypeme strouhanou čokoládou a pokapeme vaječným koňakem. Lepší je podávat až následující den.

Zveřejněno 26. 10. 2008

Poznámka autorky Hella

Používala jsem stříkačku na 2 ml - jedna náplň 3x vpíchnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy "Káva s rumem"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRVK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy "Káva s rumem"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRVK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Vynikající! Dělala jsem do práce na oslavu a použila 3 šlehačky po 200 ml, na posypání nastrouhala extra tmavé kaštany a pokapala karamelovým vaječným likérem. Dala jsem si hodně záležet, ale výsledek stál za to .

Gábi, děkuji za upozornění - už jsem to opravila. Je to bezva možnost, opravit si v receptu chyby.

Předpokládám, že tuk se šlehá s vejci. Nějak se vytratil z postupu ;-)

Už zase slintám. :-p Za ty 3 týdny (co jsem na tomto webu) jsem přibrala 3 kila.:no: Asi začnu navštěvovat web doktorky Kateřiny Cajthamlové. :-D:-D:-D Hello, jsi 1 a ode mne máš taky 1.

jééé Hella děláš mi chutě :-p

Heli, :-p:-p:yes:

Až to uděláte, uvidíte, že je po podstatně lepší, než jak to vypadá... S tou stříkačkou ( i s tou malinkou - viz foto) to jde velmi dobře. Nejdříve to vypadá, že té tekutiny je moc a bude to mokré, ale vejde se tam v pohodě všechno (rumu není nikdy dost):-D

Hela, tak to vyzerá krásne, páči sa mi to použitie striekačky, doteraz som ju používala len na zdobenie:-D Ešte som to síce nerobila, ale 1 dám už teraz:-D

No, Heli, to je nádhera, jen se musím mrknout, jestli mám takovou stříkačku. Jde to dobře nabrat do té stříkačky?Zrovna tady s mou nezdárnou dcerou (viz přízpěvek "langoše") se snažíme vymyslet nějakou dobrotu tátovi na 55 narozeniny a tohle by bylo asi móóc dobré,ikdyž, jak píše dcera, jsem tele na vaření..:-)):-D:-8

Tématické fráze:
kateřina cajthamlová recepty, kafe s rumem, kucharka kateriny cajthamlove, cajthamlová recepty, kateřina cajthamlová kuchařka, recepty kateřiny cajthamlové, jídelníček cajthamlová, řezy ke kávě, kuchařka cajthamlová, recepty s rumem, kafé řezy recept, kateřina recepty, cajthamlová jídelníček, katerina cajthamlová jidelnicek, jidelniček kateriny cajthamlove, kateřina cajthamlová, kafé řezy, řezy káva a rum, cajthamlova kucharka, řezy s kávou a rumem

Suroviny:
cukr krupice, tuk, mouka hladká, prášek do pečiva, cukr vanilkový, vejce, káva rozpustná, kakao, cukr, rum, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, čokoláda, koňak vaječný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu