Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslový krém

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lejdy

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Čekají vás narozeniny nebo oslava? Vyzkoušejte tento máslový krém, který můžete využít jako náplň do moučníků a dortů. Krému z toho množství je opravdu dost, takže se nemusíte bát, že by se nedostávalo.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie57 662 kJ /
13 782 kcal
Bílkoviny95,55 g
Tuky1 250,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 5,78 g
Sodík 1,32 g
Sůl2,85 g
Sacharidy536,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, cukr a vanilkový cukr šleháme mixérem ve vodní lázni, až je směs hustá (minimálně půl hodiny). Krok 2: Necháme vychladnout. Krok 3: Do zchladlého krému zašleháme povolené máslo, tuk a rum dle chuti. Krok 4: Krém skladujeme v chladu.

TIP: Vaječný krém - návod na přípravu, oblíbený recept

Zveřejněno 24. 11. 2010

Poznámka autorky Lejdy

Krému je docela dost, tak si to můžete přepočítat na poloviční množství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpQ6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpQ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Konečně krém který mi vyhovuje. Množství jsem si upravila. Dělala jsem ze 4 vajec a stačilo mi to na 4 patra korpusu o průměru cca 20cm. Není extra sladký. Před pracovanim s nim určitě vyndat na chcili ven z lednice aby šel krásně roztirat nebo tlačit ze špičky.

casino: Nefungovalo to, jelikož množství nebylo řádně označeno a navíc byl tuk uveden v kostkách. Recept jsem lehce poupravila a jako množství uvedla 10 porcí, aby si každý snadno přepočítal množství, které bude potřebovat. A díky, že jste na to upozornil. :-K

:-K
Hodlal jsem karelkarel: poradit, že netřeba nic přepočítávat a že stačí pouze v řádku SUROVINY vpravo naklikat množství porcí a PC už vše sám přepočítá...:yes::yes::yes:
No a ffčíl čučím, že u tohoto rcp to takto nefunguje :-O

Hezký, jen ..100 % tuk se mi nelíbí ..ale je to jen můj pohled na věc.. Množství si každý přepočítá podle sebe. No a při šlehání ve vodní lázni se nesmí překročit 82° C ! Ideální je proto potravinářský teploměr. Jinak jsem si vyhrnul rukávy, přepočítal množství a jdu do něj.

Martin Wroblewski 26. 5. 2017 12:19
Dobrý den mám problém s krém nějak se mi zdrcl

Jak proboha může někdo dát do krámu syrové vejce a 100% tuk!?!? Fuj

markett80: Vejce přece nejsou syrová, dělají se ve vodní lázni :-O

Dobry den.Prosim radu skušené ženy .:-Q Chtěl bych udělat dortik.Korpusi mam ale neumim udělat fakt dobrý máslovi krém.Můžete mi prosim poradit přesný postup ? Děkuji ... Ps Jak je myšleno ušlehat v lázni,a jestli cele vejce nebo žlouteknebo bilek.Děkuji

Mirek: ve vodní lázni znamená že dáte vařit hrnec s vodou a do hrnce položíte misku s celými vajíčky a cukr. Hned šleháte ručním mixérem. Miska je aspoň do půlky potopená ve vodě.

"Do zchladlého zašleháme máslo..."
No, já neříkam tak ani tak, ale obvykle se to dělá opačně

JanaM.:máslový krém jste nemusela dělat znovu. Stačilo to dát do mrazáku na chvilku a jak to ztuhne tak rozšlehat šlehačem do hladka.

Jakub Jen.... 28. 2. 2014 12:44
:yes:

MajkaM::-//No tak jsem to udělala podle vašeho receptu a už vím, že příště raději budu víc přemýšlet , protože dát horkou kaši do másla je pěknej nesmysl:no: jdu dělat novej:-S:-S:-S

Já to šlehám ručním elektrickým šlehačem.

luccciasek 14. 4. 2013 08:53
Musím říct, že krém je báječný a u dortu sklidil velký obdiv. Ale se šleháním cukru s vejcem je autorka trochu nepřesná. Musíte pomalu (jinak se to může zdrcnout) míchat tou propletenou metličkou nebo jak se to jmenuje a směs musí mít sytě žlutou barvu a musí to být husté o něco málo méně než krupicová kaše :)

Lenka B.- tuk rozpuštěný a vychladlý.

Lenka B. 8. 8. 2012 09:34
Chtěla bych se zeptat na ten ztužený tuk jestli se dává rozpuštěný? Děkuji

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
máslový krém, máslový krém recept, vyborny maslovy krem, maslovy krem na cukroví, krémy do vánočního cukroví, kremy do cukrovi, recept na maslovy krem, máslové krémy, máslový krém bez vajec, krem maslovy, másloví krém, máslový krém do cukroví, krém do cukroví, krémy na cukroví, jak se dela maslovy krem, recept máslový krém, krémy na vánoční cukroví, vánoční cukroví recepty, krem z vajec, krem

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, tuk 100%, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu