Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený nadívaný bůček

Tradiční pochoutka, která nikdy nezklame! Pečený nadívaný bůček je královským pokrmem české kuchyně. Šťavnaté maso s křupavou kůrkou, plněné voňavou nádivkou, okouzlí svou chutí i vůní.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 012 kJ /
3 349 kcal
Bílkoviny151,15 g
Tuky278,52 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 680 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,36 g
Sacharidy57,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Starší, ale vláčné bílé pečivo nakrájíme na kostky. Navlhčíme ho mlékem s rozšlehaným žloutkem. Mléka použijeme podle potřeby, pečivo by nemělo být ani moc suché, ale ani moc rozmočené. Krok 2: Z bílku se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Přidáme ho k navlhčenému pečivu. Rovněž přidáme lístky čerstvé majoránky, čerstvě mletý pepř a vše opatrně promícháme. Osolíme podle potřeby. Krok 3: V bůčku vytvoříme ostrým dlouhým nožem kapsu. Naplníme ji a otvor sepneme několika kovovými jehlami. Naplněný bůček osolíme a posypeme celým kmínem, vložíme do pekáčku, přidáme trochu vody. Krok 4: Pekáček přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby. Zhruba v polovině tepelné úpravy ho odklopíme. Pečeme při teplotě cca 190 °C. V průběhu pečení maso přeléváme výpekem a případně přidáme vodu. Krok 5: Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vyrestovat do tuku, zaprášíme moukou, tu osmahneme a za stálého prošlehávání metličkou zalijeme trochou vody. Necháme zavařit a pak za občasného promíchání zvolna vaříme cca 15-20 minut. Krok 6: Množství mouky dáme podle toho, kolik potřebujeme šťávy. Vodu dáme podle potřeby, aby byla přiměřená hustota. Krok 7: Maso nakrájíme na plátky a společně se šťávou podáváme s vhodnou přílohou, jak má kdo rád. Nejvíce se hodí dušené zelí a bramborový knedlík.

TIP: Oblíbené recepty na bramborové knedlíky

Zveřejněno 2. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený nadívaný bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yg9w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený nadívaný bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yg9w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Také máme rádi, tchýně dělala něco podobného: pečené maso před dopečením pokryla nádivkou a dopekla. Říkala tomu maso pod peřinou.

Marie Svarcova: Děkuji. :-K My máme zase knedlíky celkem rádi, tady by se více hodily brambororové. :-K

:-)<3:yes::yes: moc se mi líbí, také by mi stačil bůček s nádivkou (knedlíky moc nemusím) a zelíčko :-K

Toto nema chybu ;-) Mne osobne by stacila jen ta nadivka a zelicko, jako vzdy :yes:

Tématické fráze:
pečený bůček, nadívaný vepřový bůček, bůček recepty, pečený bůček_kapsa, pečený buček top recept, recepty pečený buček, recept-nadívaný pečený bůček, bůček recept, recept na veprovy pečený bůček, kapsa z pečeného bůčku, peceny bucek, nadívaný plněný pečený bůček, recepty na bůček, bůček -recepty, buček maso recepty, kapsa pečený bůček, bůček, recept vepřový nadívaný bůček, nadívaný pečený vepřový bůček, pečený vepřoví buček kapsa

Suroviny:
bůček bez kosti, rohlík, mléko, vejce, mouka hladká, majoránka čerstvá, sůl, kmín celý, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu