Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotové řezy s nutellou a rumem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení

75 min (45 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie38 423 kJ /
9 183 kcal
Bílkoviny175,45 g
Tuky541,10 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 1,07 g
Sůl2,32 g
Sacharidy893,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr a kypřící prášek, promícháme.
V mléce rozmícháme vejce, olej a pomerančovou šťávu s kůrou. Vlijeme do mísy k mouce a vše ručním šlehačem ušleháme.
Velký plech s vyšším okrajem vymažeme a vysypeme moukou. Krok 2: Vlijeme těsto, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Hotový korpus necháme vychladnout. Krok 3: Krém:
V mléce dobře rozmícháme pudink a uvaříme na hodně hustou kaši. Do horkého pudinku přidáme nakrájené máslo a ušleháme. Necháme trochu vychladnout, ale ne úplně.
Do vlahého krému přidáme nutellu a podle chuti cukr a rum. Ušleháme . Krok 4: Vychladlý korpus potřeme marmeládou a poklademe piškoty. Vydatně pokapeme rumem, potřeme krémem a necháme ztuhnout. Povrch potřeme tvarohem smíchaným s vanilkovým cukrem a posypeme čokoládou. Moučník necháme do druhého dne v lednici uležet.

Zveřejněno 6. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3BAx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3BAx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Svehlice: děkuji:-K

Vynikající 👍👍👍

Dajda: Moc děkuji:-K

RubyRom: Já jsem se pořádně nekoukla na autora, jen jsem si přečetla diskusi. To ale nic nemění na tom, že řezy budou určitě dobré, ba přímo výborné! ;-)

Marie Švarcová: Omlouvám se!

Dajda: Děkuji za upozornění, již jsem to opravila.

Marie Švarcová: To vypadá moc dobře, mám ráda řezy, v nichž se střídají různé vstvy těsta a náplně. Jen prosím mrkněte na bod 3 - tam se asi vloudila navíc slova, že krém natřeme na korpus (konec poslední věty). Odporuje to postupu z bodu 4. :-)

Marie Svarcova: Moc děkuji:-K

:-)<3:yes::yes:moc se mi líbí recept i provedení :yes: krém dělám podobný (místo nutely dávám lískooříškový krém) :-K

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, kypřící prášek, vejce, mléko, olej, pomeranče, mouka, marmeláda, piškoty, rum, mléko, pudink vanilkový, cukr, nutella, máslo, rum, tvaroh plnotučný, cukr vanilkový, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu