Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednohubky z kynutého těsta s pomazánkou

Všichni známe klasické jednohubky z pečiva, ale co takhle je připravit z kynutého těsta? Po upečení je rozkrojíme, naplníme vajíčkovou pomazánkou a ozdobíme. Na stole se budou jen vyjímat.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 15 min

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 18 porcí

18porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 425 kJ /
3 448 kcal
Bílkoviny168,96 g
Tuky178,50 g
Vláknina22,70 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 7,67 g
Sůl16,00 g
Sacharidy281,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě zhruba 10 minut. Poté prudce zchladíme a oloupeme. Krok 2: Všechny suroviny na pomazánku dáme do kutru a rozsekáme najemno. Uložíme do ledničky, aby pomazánka ztuhla. Krok 3: Do mísy prosejeme mouku a smícháme se solí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vsypeme droždí, posypeme ho cukrem a zalijeme polovinou vlahého mléka. Necháme kvásek vzejít asi 5-10 minut. Krok 4: Pak přidáme ostatní mléko a olej. Propracujeme těsto a necháme vykynout na teplém místě. Krok 5: Těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál a vyválíme obdélníkový plát silný 1 cm. Krok 6: Rádýlkem nakrájíme na stejně velké čtverečky nebo obdélníčky a necháme ještě na plechu 10 minut kynout. Krok 7: Potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova zhruba 15 minut. Krok 8: Vychladlé rozkrojíme a naplníme pomazánkou pomocí zdobícího sáčku. Ozdobíme salámem, okurkou a paprikou.

Zveřejněno 18. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yQY7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yQY7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Moc děkuji Maruško, zkoušela jsem synovi na oslavu.

:-)<3 paráda a dobrý nápad :yes::yes: jsi vážně skvělá :yes::-K

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, droždí sušené, cukr, mléko, olej olivový, vejce, sýr smetanový, máslo, hořčice plnotučná, křen, sůl, pepř mletý, okurky sterilované, šunka, cibule, salám, okurka čerstvá, paprika

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu