Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medailonky v pikantní omáčce Arrabbiata

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 8 min Doba tepelné úpravy: 12 min

20 min (8 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 940 kJ /
703 kcal
Bílkoviny77,78 g
Tuky36,86 g
Vláknina1,88 g
Cholesterol 237 mg
Sodík 848 mg
Sůl2,12 g
Sacharidy14,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Minutkové maso nakrájíme na 10 medailonků. Osolíme a opepříme dle chuti, lehce poprášíme moukou smíchanou se sladkou paprikou. V rozpálené pánvi na oleji necháme zatáhnout z obou stran Krok 2: Zakápneme worcesterem, přidáme sugo dle chuti, pro barvu paprikovou pastu, prolisovaný česnek a promícháme. Podlijeme kuřecím nebo zeleninovým vývarem a podusíme pár minut do měkka (vepřové maso dusíme déle). Krok 3: K měkkému masu přilijeme smetanu a povaříme do potřebné hustoty. Krok 4: Podáváme s rýží nebo drobnými těstovinami, případně i knedlíkem, posypané nasekanou natí cibulky.

Zveřejněno 27. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky v pikantní omáčce Arrabbiata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryAE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky v pikantní omáčce Arrabbiata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryAE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

RubyRom: :-) Děkuji Romanko, je opravdu moc dobré, mám tuto značku raději než domácí výrobek, je lehce pikantní a mohu doporučit. :-K Hezký zbytek večera a krásnou dobrou noc:-K

Anna Kocikova: :-) Aničko to nedovedu posoudit, já dělám domácá včechny možné směsi z cuket, rajčat, paprik, někdy i lilek, fenykl atd Zavařuji do malých skleniček použití ? pod maso, do omáček nebo i do těstovin nebo rýže . Ale tohle sugo od firmy Pastafidli mám nejraději, mají množství kvalitních produktů a ještš podpořím koupí postižené. :-*Tu barvu udělala spíš papriková pasta z Lidlu, sugo není tak barevně výrazné. :-)Chce to vyzkoušet - . Díky a měj se skvěle:-K

Recept se mi líbí a omáčka má moc hezkou barvu<3:-K
Maruško,já si dělávám do zásoby do skleniček omáčku z rajčat a pečeného česneku.Chutná to nějak podobně jako sugo:-?

RubyRom: Děkuji za komentář - je to moc dobré, toto je jen lehce pálivé i když má na etiketě chilli papričky. Přidala jsem ještě 1 lžíci a vůbec to nevadilo. Dávám ho i na pizzu a do jiných italských receptů . :-K Krásný večer

Zajímavý recept, to sugo vůbec neznám.

zdenka.s: :-) Zdravím Zdeničko, já jsem si toto objednala spolu s jinými produkty a semolinovou moukou na - objednavky@pastafidli.cz - , dovezli to hned druhý den a jsou velmi vstřícní, ochotní a výrobky skvělé. Netuším ale kde bydlíš a jaké jsou blízké obchody - pokud Lidl až bude Italský týden tak určitě , v jiných někde je i běžně mezi protlaky apod. v supermarketech také běžné. Už jsi pekla ? dej vědět :-K Díky za komentář a přeji krásný večer,

Parádní recept ,nádherná , povedená fotka :yes::yes:
Co je to sugo jsem si vyhledala ,ale , Maruško, kde se dá koupit ? Přes internet nebo v nějakém hypermarketu ? :-)

Suroviny:
maso kuřecí, sůl, pepř mletý, mouka, paprika sušená sladká, olej, cibulka jarní, česnek, sugo, pasta papriková, omáčka worcesterová, vývar masový, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu