Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinový cheesecake s bílou čokoládou

Cheesecake s bílou čokoládou je luxusní záležitost, která zaručeně uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky. Tentokrát pro vás máme recept na jeho pečenou variantu. Náplň je svěží a zároveň sladká díky bílé čokoládě, která k nakyslým malinám skvěle pasuje.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirusha Mirusha

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 65 min

125 min (60 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 669 kJ /
4 940 kcal
Bílkoviny146,99 g
Tuky315,96 g
Vláknina14,80 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 2,28 g
Sůl4,78 g
Sacharidy369,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky s mandlemi rozmixujeme v sekáčku. Přidáme máslo, mléko a smícháme do konzistence drobenky. Pokud by se drobila, přidáme ještě trochu mléka. Nakonec zapracujeme javorový sirup. Krok 2: Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, okraje vymažeme máslem a sušenkovou směs rovnoměrně vmačkáme po celé ploše formy (můžeme rozprostřít i do stran - cca 1 cm vysoko). Krok 3: Dáme péct na 20 minut do trouby vyhřáté na cca 180 °C. Korpus po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Náplň: V míse rozetřeme cukr s mascarpone, ricottou, sýrem a zakysanou smetanou a přidáme vejce. Vše důkladně promícháme do hladkého krému. Krok 5: Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme bílou čokoládu a vmícháme do krému. Pokud rozpouštíme v mikrovlnce, je nutné čokoládu hlídat a rozpouštět postupně, aby nehrudkovatěla. Krok 6: Na vychladlý korpus nalijeme směs, uhladíme a dáme péct do trouby, vyhřáté na 160 °C, na cca 45-50 minut. Troubu se snažíme po dobu pečení neotvírat. Cheesecake by měl být po vytažení z trouby na krajích pevný, ale ve středu ještě stále rosolovitý (ne tekutý!!!), po mírném zatřesení s formou by se střed měl ještě mírně klepat. Pokud se zdá být střed ještě tekutý, vrátíme do trouby a chvíli ještě pečeme. Po upečení necháme vychladnout. Krok 7: Maliny necháme rozmrznout (lze použít mikrovlnná trouba, režim rozmrazování). Maliny můžeme nechat ještě trochu studené. Krok 8: Želatinu připravíme podle návodu na sáčku a ještě horkou zalijeme maliny. Důkladně promícháme a pomalu vlijeme na cheesecake. Tím, že jsou maliny ještě studené, mírně ochladí želé, které začne rychle tuhnout. Nestihne se tak vsáknout do náplně a nerozlije se do stran po obvodu dortové formy. Krok 9: Celý dort dáme nejlépe přes noc vychladit do chladničky. Krok 10: Před podáváním nožem opatrně oddělíme náplň od boků formy a odstraníme z dortu pečicí papír.

TIP: Cheesecake - jak udělat pečený i nepečený dezert

Zveřejněno 25. 2. 2013

Poznámka autorky Mirusha

Správně by se měl cheesecake péct ve vodní lázni, ale bohužel i po obalení dortové formy alobalem se může stát, že voda do formy zateče a dort zničí, proto peču tak, že dort dám na mřížku a těsně pod ní dám hluboký plech s vařící vodou. Pokud ale chceme dodržet postup vodní lázně, tak formu pořádně obalíme alobalem, dáme do pekáče a zalijeme vařící vodou tak, aby voda dosahovala do 2/3 formy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový cheesecake s bílou čokoládou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AO33

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový cheesecake s bílou čokoládou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AO33

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Vyzkoušen na dovolené v Chorvatsku k manželovým narozeninam <3 všichni jsme si moc pochutnali! :-8

pet359: klasická dortové forma

zuzinecka:
Dobrý den, zkoušela jste? Jako jste nakonec dala formu? chci dnes vyzkoušet a také váhám, do jak velké formy.

Výborný recept! Skvěle napsáno :yes:
Měl opravdu velký úspěch :yes:
Děkuji :yes:

Fotka Handiky neodpovídá receptu, mažu.

Vypadá opravdu krásně, jen se do něj zakousnout :-D .... Ráda bych ho vyzkoušela, můžu se zeptat, jaký je rozměr formy? :-) děkuji za odpověď :-) ... posílám bodíka :yes:

:yes:

:-p:yes: mňam, maliny miluju:-K

Joj, nádhera:yes::yes::-K Ochutnat:-?:-? to zmizí na posezení:-D:-D

spagetka: Špagi, "Derby sušenky" jsou takové kakaové, jakoby otřepené, válečky od Opavie.(Autorka promine:-K u nás doma známé jako "hovínka"):-))Jsou v krabici.

:-O:yes::yes::yes::-p

krása :yes::yes::-K:-p:-p:-p hned bych si dala alespoň kousíček :yes::yes::-K

cukrář: Cheesecake ale nemá s tvarohovým řezem tvého typu nic společného... Sušenkový základ je nenahraditelný stejně jako smetanový sýr, který se dává do náplně. ;-) Já přidávám i salko, v tomto případě ho ale krásně zastupuje bílá čokoláda. :-p:yes: Mňam, znám, dělám a bodík dávám. :-D:yes:

Moc hezký recept i foto:yes:+

Tvarohový řez s agarem lze urychlit tak,že do dortové otvírací formy vyskládáme namočené piškoty v rumovém rozvaru(voda,rum nebo aroma a cukr).Dva až tři tučné tvarohy šleháme ručním šlehačem s cukrem(dle chuti)přidáme vanilkový cukr a ihned zašleháme horký agar.(15 g agarového prášku,cukr a 2 dcl ovocné šťávy z kompotu,kterým ozdobíme dort nahoře.Tvaroh nalejeme na piškoty,můžeme také do hmoty vkládat ovoce,hrozny,broskve,jahody apd.Nahoře urovnáme a poklademe ovocem.Dále si svaříme zbytek ovocné šťávy s agarem,pokud nestačí tak dáme vodu,citron.šťávu,můžeme přibarvit a vlažným agarem zalejeme ovoce aby bylo zcela ponořené.Musíme pracovat rychle,protože agar rychle rosolkovatí,ale je lepší než želatina.Krásně se po vychlazení krájí a není gumovitý.Řez vypadá efektně a ozdoběný šlehačkou nemá chybu.Jako korpus lze použít i piškotový dortový polotovar,který mají v každých potravinách.Kdo omezuje tuky,může použít tvaroh netučný,není problém.:-p

Tématické fráze:
malinový cheesecake, malinovy cheesecake z mascarpone, cokoladovy cheesecake s malinami, malinový dort s mascarpone, cheesecake recept, cheesecake ze susenek derby, cheesecake s malinami, malinovy cheesecake recept, cheescake s bílou cokoladou, maliny cheescake, dort s bílou čokoládou, nepečený cheesecake s bilou cokoladou, mascarpone s cokoladou a malinami, malinový cheesecake s mascarpone, dort s malinami a mascarpone, malinovy cheescake, čokoládový cheesecake recept, cheesecake s malinami a bilou cokoladou, cheesecake s bílou čokoládou a malinami, cheesecake malinový

Suroviny:
sušenky čokoládové, mandle, máslo, mléko, sirup javorový, máslo, mascarpone, sýr ricotta, sýr smetanový, smetana zakysaná, cukr krupice, vejce, čokoláda bílá, voda, cukr, želé červené dortové, maliny

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu