Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Honzovy buchty (jemné a vláčné)

Hodnocení receptu je 4,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kacenka999 Kacenka999

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 14 kusů

14kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 639 kJ /
3 738 kcal
Bílkoviny110,84 g
Tuky144,65 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 693 mg
Sodík 651 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy488,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko lehce ohřejeme a do menší části vlažného mléka dáme trošku cukru, rozdrobíme droždí, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy dáme mouku promíchanou se solí a cukrem. Přidáme kvásek, zbytek vlažného mléka, olej, žloutky a vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme zhruba hodinu kynout. V průběhu kynutí 2x krátce prohněteme. Krok 3: Náplň připravíme tak, že smícháme tvaroh se žloutkem, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem. Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 14-15 kousků, které naplníme nádivkou a skládáme je do olejem vymazaného pekáče těsně vedle sebe. Promastíme i plochy, kde se buchty dotýkají. Necháme je ještě cca 10 minut kynout. Krok 5: Vršky buchet potřeme olejem a dáme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme na 180 °C asi 25 minut. Tento čas je pouze orientační. Krok 6: Po upečení můžeme potřít rozpuštěným máslem či pocukrovat.

TIP: Čím naplnit buchty a koláče - oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 3. 2021

Poznámka autorky Kacenka999

Ze zbytku těsta občas dělávám menší neplněné buchtičky a je oběd - dukátové buchtičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Honzovy buchty (jemné a vláčné)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oG2K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Honzovy buchty (jemné a vláčné)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oG2K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Nejlepší buchty které jsem zkoušela <3

Výborné !!!! Vydrží dlouho měkké,těsto dělám v pekárně a jsou fakt boží. Děkuji za recept.

Simona Skolakova: děkuji 🙂 já ještě nikdy nedělala ručně kynuté, vždy v pekárně

Lucka126: určitě se dá udělat těsto v pekárně;-)

Dalo by se těsto udělat i v pekárně? :-) vypadají božsky

Dalo by se těsto udělat i v pekárně? :-) vypadají božsky

Sarka007: to jsem moc ráda, já taky vyzkoušela více receptů a zůstala jsem u tohohle :-8

;-) dnes je jdu dělat znovu , moc nám chutnají, vydrží delší dobu mňam děláme si je do kamionu. Dělala jsem i jiný recept na druhý den byly buchty tvrdé. Takže za mě, tyhle <3

Výborné! Těsto jsem dělala v domácí pekárně. Nakokonec jsem buchty potřela rozpuštěným máslem s rumem.

:yes:

Suroviny:
žloutek, cukr moučkový, olej, droždí, sůl, mléko, mouka hladká, tvaroh, žloutek, cukr vanilkový, cukr moučkový, olej, máslo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu