Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička z trouby

Hodnocení receptu je 4,9 (188×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Krkovička se výborně hodí na grilování, je totiž pěkně prorostlá, což jí zaručuje šťavnatost. Skvěle chutná i po upečení v troubě. Plátky masa ochutíme česnekem, kečupem a pikantní směsí koření. Po upečení je podáváme se šťouchanými bramborami a zeleninovým salátem.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 333 kJ /
558 kcal
Bílkoviny8,62 g
Tuky23,22 g
Vláknina16,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,70 g
Sůl6,60 g
Sacharidy75,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme a z obou stran osolíme. Potřeme česnekem a narovnáme do pekáčku. Krok 2: Zasypeme jemně pokrájenou cibulí. Krok 3: Suroviny na marinádu dobře promícháme a rovnoměrně nalijeme na maso. Krok 4: Přikryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do změknutí. Při teplotě 190 °C maso pečeme cca 60 minut. Podáváme se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.

TIP: Jak vyčistit troubu?

Zveřejněno 1. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička z trouby

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DxQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička z trouby

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DxQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (68)

moc dobré masíčko :-)

Dobrota. Rodince moc chutnalo. Děkuji za recept.

Výborné, už jinak krkovičku nedělám <3 Moc děkuji za recept :-)

Máte pravdu, kde je med (je to dobré), ale rychle se to pálí.

satelit: no, kombinace sójovky, medu a cukru v kečupu je prostě při tepelné úpravě tmavá. Nicméně souhlasím, že ve videu je vidět, že bylo potřeba při pečení podlít. Autorka receptu to má na své fotce jídla podle mne akorát.

Když se to dobře upeče, tak to musí být dobré, ale ta spálenina kterou paní servíruje , není radno jíst! Za 5,0, není to omyl,

Dělávám často, jen česnek i cibuli dávám hned do marinády ;-)

Opravdu velice chutné ????

Toto jedlo žiaľ už nikdy viac...Urobené presne podľa receptu, no tie umelé pochutiny ako kečup a sójová omáčka úplne prerazili chuť krkovičky, akoby som jedla nejaký maglajz.
Nie je nad klasiku - cesnak, soľ , kmin, prípadne cibuľa.
:-((

Výborná záležitost, rychlé a vynikající, prostě super! <3:yes::-8

Vařila jsem pro jiné a prý to bylo výborné. Díky:-D

Vynikající, super rychlé, částo dělám na oběd a každému chutná :-))))))<3<3<3

Vyborne. Dekuji za recept

Opravdu výborné, moc děkuji za recept :yes:

Vyzkoušela jsem a můžu s klidným svědomím říct, že je to opravdu vynikající! Tento recept se přidává k našim oblíbeným a myslím, že budu "krkovičku z trouby" vařit brzy znovu. :yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
krkovice nejlepší recepty, krkovička, krkovice recept, krkovička recepty, krkovicka recept, krkovice recepty, pečená krkovička v troubě, recepty z krkovice, veprova krkovice v troube, recepty z krkovičky, pečená krkovice nejlepší recepty, recepty krkovice, recepty krkovicka, krkovice, vepřová krkovička nejlepší recepty, recept z krkovice, nejlepší recepty z krkovice, recept krkovička, recept krkovice, vepřová krkovice

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, česnek, cibule, olej, omáčka sojová, kečup ostrý, med, paprika sušená sladká, pepř mletý, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu