Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravý vepřový guláš

Hodnocení receptu je 4,9 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RadekDusek

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Guláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném poměru. Potom už stačí dodržet postup, přidat pár ingrediencí a můžete servírovat.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 403 kJ /
1 770 kcal
Bílkoviny216,35 g
Tuky45,30 g
Vláknina64,20 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 604 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy109,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drobně nakrájenou cibuli restujeme na tuku do tmavší hnědé barvy (kvůli barvě guláše). Zasypeme paprikou, jen necháme zpěnit a zastříkneme troškou vody, aby paprika nezhořkla. Pracujeme rychle. Krok 2: Vložíme na kostky nakrájené maso a opékáme, dále okořeníme maso (sůl, pepř, kmín) a vložíme protlak, ten je potřeba hodně prosmažit s masem, aby ztratil na kyselosti. Když tohle všechno máme hotové, zalijeme vývarem po okraj masa (během dušení se bude dolívat, je to lepší). Přidáme majoránku a rozetřený česnek. Maso necháme dusit. Krok 3: Když je maso dostatečně měkké, tak ho vyjmeme a šťávu zahustíme chlebem, jíškou a nebo záklechtou (trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě). Krok 4: Pak už zbývá jen nechat guláš provařit a dochutit (solí, pepřem, česnekem, majoránkou, drceným kmínem). Nakonec vrátíme maso a necháme ho prohřát.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 24. 11. 2017

Poznámka autora RadekDusek

Vhodná příloha: houskový knedlík, chléb.

Cibule by se měla dávat v poměru 1:1 s masem.

Pomůcka: když je cibule při restování některá tmavší a některá světlejší, tak stačí přidat trošku vody, cibule se sjednotí do tmavší barvy a nedojde tak k připálení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravý vepřový guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2P4W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravý vepřový guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2P4W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Výborný guláš dělám ho často,stejně to dělaj i známí.:-*

Já která nejsem velký milovník guláše , tak tenhle vřele doporučuji !!!<3:-K
Prostě VYNIKAJÍCÍ :-Q<3

Gulas se povedl, vyborny, manzel nesetril chvalou <3 :))

Výborný gulášek! Mňam. Uvařila jsem podle receptu, trochu zahustila chlebem a nemá chybu. <3 :yes: Děkuji za recept. Píšu si. ;-)

dnes jsem uvařila a je výborný, moc děkuji:-)

Můj první pokus a povedl se, moc díky ! Luxus 10/10 !

:-)<3:yes::yes: vepřový guláš máme rádi a dělávám podobně :-K

Eja57 (moderátorka): já jsem opravdu dala váhově, ale zvážila jsem ji před oloupáním.

Jen se zeptám těch co už podle receptu vařili. Že poměr maso/cibule 1:1 to jistě ano, ale opravdu váhově? Já to umím objemově. Např. miska kostek masa plus miska nakrájené cibule.

Guláš dělám po třetí a vždy se vydařil. Doporučuji

Tak zas jeden co má hlavu i patu , dávám bodík.....jen pod čarou zkuste někdy místo plece dát prorostlou krkovici a místo protlaku teď v létě vyzrálejší rajčata bez slupky a semínek na malý kostky pokrájený , hned jakmile má cibule správnou barvu , šťáva z rajčat ji lehce ochladí a tím se ani kousíček nespálí a pak rajčata udělají stejnou službu jako protlak .....

Guláš se povedl. Je moc dobrý <3

Výborný gulášek, pochutnali jsme si. Většinou vařím hovězí, ale tento jsem si uložila a určitě budu opakovat. Je nejen dobrý, ale i díky vepřovému masu, rychlejší.

Vynikající ♥️

Guláš byl výborný <3

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
vepřovy gulaš, vepřový guláš z plecka, pravý vepřový guláš, veprovy gulas recept, recept na vepřovy guláš, gulas veprovy, vepřový guláš recepty, guláš z vepřového masa, recept vepřový guláš z plecka, pravy gulas, recept vepřový guláš, veprovy gulas top recepty, pikantní vepřový guláš recept, pikantní vepřový guláš, recepty vepřový guláš z plecka, guláš z plecka, recepty vepřový guláš, gulas z veproveho, priprava veproveho gulase, veprovygulas

Suroviny:
plec vepřová, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, vývar vepřový, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, česnek, chléb

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu