Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na česneku, cuketové zelí a karlovarský knedlík

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 90 min

135 min (45 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 927 kJ /
1 656 kcal
Bílkoviny64,80 g
Tuky56,61 g
Vláknina29,97 g
Cholesterol 860 mg
Sodík 2,46 g
Sůl5,98 g
Sacharidy211,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehna prošpikujeme, osolíme, osmahneme na sádle. Dáme do pekáčku, pokmínujeme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, špek, česnek a sádlo a přikryté vložíme do trouby. Pečeme na 190°C. Krok 2: Během pečení obrátíme, podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme do měkka. Maso vyjmeme a výpek vysmahneme, seškrábeme vše připečené a trošku zaprášíme moukou, podlijeme, promícháme a provaříme. Nakonec přecedíme a podle chuti přisolíme. Krok 3: Cuketu omyjeme a nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme cuketu, osolíme a mírně opepříme, přidáme špetku drceného kmínu a orestujeme. Malinko podlijeme vodou a zaprášíme moukou , promícháme a chvilku dusíme. Cuketové zelí trvá jen chvilku. Krok 4: Toustový chleba nakrájíme na kostičky rozložíme na plech a dáme do trouby zezlátnout. Pak ho vsypeme do mísy, zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky a osolíme, přidáme máslo, petrželku a sníh z bílků. Rukama propracujeme a uděláme koule, které vaříme v páře 20 minut.

TIP: Typy knedlíků, jak je rozlišíme a základní příprava

Zveřejněno 17. 8. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xmD2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xmD2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vyborne,misto kralika kuřeci kyty,cuketove zeli moc dobre povedlo se Děkuji:-K:-K

:-)<3:yes::yes: dělávala jsem, když jsme měli vlastní králíky, je to dobrota roky prověřená :-K

Suroviny:
stehno králičí, sůl, kmín celý, špek, sádlo, cibule, česnek, mouka hladká, cuketa, sůl, pepř, kmín drcený, olej, cibule, mouka hladká, chléb toustový, mléko, vejce, sůl, máslo, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu