Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 516 kJ / 1 079 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 92,73 g |
Vláknina | 7,07 g |
Cholesterol | 535 mg |
Sodík | 187 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 38,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý dáme plátek slaniny, 1/4 vajíčka, kousek okurky a půlku nožičky párku.
Krok 2: Zabalíme do závitku, který také osolíme a opepříme. V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky. Posypeme sladkou i uzenou paprikou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Krok 3: Závitky vyjmeme, rozmícháme mouku v trošce vody a zašleháme po omáčky. Necháme provařit asi 20 minut. Na závěr omáčku dochutíme citronovou šťávou a zjemníme smetanou.
Na talíři ozdobíme proužky kapie.
Na talíři ozdobíme proužky kapie.
Zveřejněno 6. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rY54
Moje poznámka
Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rY54
Nejnovější recepty
Směs hub s medvědím česneku a těstovinami
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 12 hodinami
Loštická pomazánka s paprikou
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí srdíčka s paprikami a rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Přidáno před 14 hodinami
Koláčky s nektarinkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka
Rena64 před 14 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 15 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 16 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 19 hodinami
Houbový pekáček
bobnak před 20 hodinami
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
bobnak před 21 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
pralinkaalenka před 21 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Januli-holky před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
MARKANITA před 21 hodinami
Hermelín do trouby i na gril
Jasminka4 před 22 hodinami
Tématické fráze:
vepřové závitky se smetanovou omáčkou,
spanelsky ptacek se smetanovou omackou,
kuřecí závitky se smetanovou omáčkou,
španělský ptáček se smetanou,
přírodní řízek s citronovou omáčkou,
vepřový závitek se smetanovou omačkou,
kureci stehenni ptačky,
jména pro ptácky,
ptáčci s omáčkou,
ptáčky recept,
smetanové omáčky recepty,
hovězí závitky se smetanovou omáčkou,
kureci ptacek,
ptacky z kotlety,
přírodní řízek se smetanovou omáčkou,
závitky se smetanovou omackou,
vepřové na paprice se smetanovou omáčkou,
ptáček s omáčkou,
kuřecí stehenní řízky se smetanovou omáčkou,
španělský ptáček ve smetanové omáčce
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
cibule,
vejce,
nožička vepřová,
okurka čerstvá,
hořčice,
smetana ke šlehání,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
vývar drůbeží,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
šťáva citronová,
máslo,
olej,
kapie
Komentáře (27)
Vy píšete, cituji: "V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky.", konec citátu.
Aby byla omáčka i maso chutnější, velmi doporučuji tyto úkony provádět v pořadí:
1) rozehřejeme olej s máslem
2) opečeme závitky, nevadí, jsou-li "přípeky", dodají výbornou chuť i barvu
3) vyjmeme opečené závitky vedle na talíř
4) zpěníme jemně pokrájenou cibuli (výpeky se krásně rozpustí)
5) vložíme zpět závitky
Tento postup důsledně dodržuji u všech příprav masa i na pečení, všechna šťáva se sražením bílkovin v masu krásně uzavře a to je pak šťavnatější a chutnější
4)
Dělávám stejně, ale z hovězího, ty stehenní řízky - to by mě fakt nenapadlo
+ další bodík