Ořechové řezy (trvanlivé)
Pokud hledáte moučník, který vydrží výborný i několik dnů po upečení, právě jste ho našli! Vyzkoušený rodinný recept na vrstvené řezy plné ořechů je vhodný nejen na neděli ke kávě, ale také na svátky, jako Vánoce nebo Velikonoce.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 040 kJ / 7 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,14 g |
Tuky | 494,08 g |
Vláknina | 24,66 g |
Cholesterol | 2,47 g |
Sodík | 760 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 722,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlubší velký plech dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 2: Připravíme světlé těsto, na které spolu třeme moučkový cukr a máslo doběla. Do hotové směsi zašleháme po jednom žloutky a nakonec opatrně a dobře vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Světlé těsto pomalu a opatrně rozetřeme na připravený plech. Jde to trochu hůře.
Krok 4: Připravíme vrchní ořechové těsto. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a opatrně do něj zabalíme mleté ořechy a moučkový cukr. Nakonec vmícháme 2 lžíce mouky smíchané se zbytkem prášku do pečiva.
Ořechové těsto nalijeme a rozetřeme na těsto světlé. Krok 5: Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 150-180 °C asi 60 minut. Poté zkusíme špejlí na pár místech propíchnout - pokud zůstane špejle suchá a čistá, je upečeno. Krok 6: Poleva: čokoládové tyčinky spolu s máslem rozpustíme v horké lázni a vymícháme, až se hmota spojí (nebo použijeme jakoukoli jinou, vyzkoušenou a oblíbenou polevu). Krok 7: Po upečení můžeme korpus pokapat rumem nebo citronem a potřít marmeládou a pak polít čokoládovou (nebo jinou) polevou.
Ořechové těsto nalijeme a rozetřeme na těsto světlé. Krok 5: Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 150-180 °C asi 60 minut. Poté zkusíme špejlí na pár místech propíchnout - pokud zůstane špejle suchá a čistá, je upečeno. Krok 6: Poleva: čokoládové tyčinky spolu s máslem rozpustíme v horké lázni a vymícháme, až se hmota spojí (nebo použijeme jakoukoli jinou, vyzkoušenou a oblíbenou polevu). Krok 7: Po upečení můžeme korpus pokapat rumem nebo citronem a potřít marmeládou a pak polít čokoládovou (nebo jinou) polevou.
Zveřejněno 3. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechové řezy (trvanlivé)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2n2
Moje poznámka
Ořechové řezy (trvanlivé)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2n2
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 4 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 15 hodinami
Obložené vejce
Přidáno před 23 hodinami
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 50 minutami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 2 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 2 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 3 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 4 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 4 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 6 hodinami
Tématické fráze:
orechove rezy,
vánoční ořechové řezy na plech,
vánoční ořechové řezy,
recepty na trvanlivé svatební cukroví,
trvanlivý moučník,
ořechové pásky,
ořechova buchta,
trvanlivé moučniky,
trvanlivá buchta,
ořechové řezy recept,
trvanlivý krém,
trvanlivý krém do cukroví,
ořechové řezy cukroví,
trvanlivé krémy,
ořechové řezy na plech,
trvanlivé ořechové cukroví,
ořechový řez,
trvanlivý krém do ořechů,
vánoční řezy na plech,
trvanlivé krémy do cukroví
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
bílek,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
tuk,
mouka,
marmeláda,
rum,
tyčinka ledové kaštany,
máslo
Komentáře (40)