Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrý toustový chléb

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena.kyp alena.kyp

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Pečení chleba v domácí pekárně se hodí nejen tehdy, když nemáte možnost koupit čerstvé pečivo. Dobrý toustový chléb je voňavý, chutný a hlavně bez konzervantů a vylepšovačů chuti.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 335 kJ /
2 231 kcal
Bílkoviny74,66 g
Tuky41,31 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 335 mg
Sodík 195 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy381,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme nejprve tekuté suroviny, poté sypké a nakonec sušené droždí. Krok 2: Zapneme program Sendvič (Sandwich), kůrka světlá a velikost malá. Krok 3: Po upečení chleba z nádoby vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Krok 4: Nebo těsto zaděláme bez pekárny. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem, přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. Krok 5: Těsto necháme hodinu kynout, pak ho prohněteme a urovnáme do vymazané nebo pečicím papírem vyložené hranaté chlebíčkové formy. Krok 6: Necháme asi 45-60 minut vykynout a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 40-45 minut.

TIP: Děláte často tousty? Poradíme, jak mít toustovač stále čistý

Zveřejněno 10. 2. 2012

Poznámka autorky alena.kyp

Recept jsem našla v maminčiných receptech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrý toustový chléb

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zpz2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrý toustový chléb

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zpz2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Dala jsem škvarky navíc a super .

Tak mám také pekárnu moulinex Uno... dala jsem základní bili chleb, světla Kůrka a váha 750g raději vic, zkušenost z kupovane mouky, chlebíčky je pak více nadychany :-*

Úžasnej:yes:

Dnes upečeno, výsledek výborný. Přidala jsem ještě při pípnutí sušená rajčata a slunečnicová semínka. Doma pochvala a naštěstí jsem ještě stačila vyfotit, protože už nám zbyla jen patka :-(. Tak jdu zadělat na další :-)

Greneia: Jsem ráda, že se recept líbí a chutná :-K

Tak děkuji autorce receptu. Toast dnes vyzkoušen a byl skvělý!! Určitě budu opakovat. Chuťově i vzhledově bomba! <3:-K:yes:

Upečeno <3 , děkuji
Foto jsem poslala :yes:

Zdravim, da se tento chlebik pect i v troube? Nemam pekarnu

alena.kyp: je tam podrobný popis, jak ho upéci v troubě :-) na to zněl dotaz

Zobrazit 2 starší odpovědi

je fakt suprovy ,uz jsem ho delala vic krat,:-p a urcite ho budu delat.,,.:yes::yes::yes:

Lenka2012 13. 2. 2012 16:24
Pekárnu mám Moulinex OW502330 moc všem děkuji za rady

Lenka2012: Leni, který typ Moulinex máš? Mrknu se na programy.

Lenka2012:Leni, ještě tam byla poznámka "french", nebo zkus napsat zprávu Cathleen, ta ti jistě poradí. Těsto by nemělo být moc tuhé.Ať se ti podaří.

Na mojí pekárně zn.MOULINEX nemám program sendvič, nevíte někdo na kaký program ho mám upéct? Vypadá výborně ,chtěla bych ho vyzkoušet

vyzkousime :yes:

Jana Remkova:Jani, hlavně se nedrobí jak ten kupovaný:-))

Načíst další komentáře (1)

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
toustový chléb, toustový chléb recept, toustový chléb z domácí pekárny, recept na toustový chléb, toustový chleba, recept na toustový chleba, toustový chleba recept, domácí toustový chléb, toustový chléb recepty, toustový chleba z pekárny, recept toustový chléb, toastový chléb z domácí pekárny, recept na toastový chléb, domácí toastový chléb, toustový chléb z pekárny, recepty toustový chléb, toustový chleb domácí pekárna, toustový chleba z domácí pekárny, recept na nejlepší toustový chléb, toastovy chleb recept

Suroviny:
mléko, voda, vejce, máslo, cukr, sůl, mouka hladká, droždí sušené

Přidat fotografie receptu