Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá směs z hub na topinky

Téměř všichni milujeme procházky letním lesem a radujeme se z každé nalezené houby. Nad jejich čištěním nás pak doma většinou radost přejde. Když ale houby zavaříme, jindy nám udělají radost podruhé.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Dvor. Petra Dvor.

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme, pokrájíme, zalijeme vodou a cca 15 minut dusíme. Krok 2: Pak je scedíme a zvážíme. Podle váhy si potom upravíme rozpis množství dalších surovin. Krok 3: Do hrnce dáme rozehřát sádlo a zpěníme, nadrobno pokrájenou cibulku, Krok 4: Přidáme houby, česnek a vše ostatní. Můžeme přidat i nakrájená rajčata a papriky. Dusíme do změknutí. Krok 5: Podušenou směsí naplníme sklenice, otřeme a osušíme okraje sklenic, zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut při teplotě 100 °C.

TIP: Zpracování hub - oblíbené postupy

Zveřejněno 1. 10. 2022

Poznámka autorky Petra Dvor.

Recept mám od paní Filipčíkové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá směs z hub na topinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8DAP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá směs z hub na topinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8DAP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Eja57: jj, ale myslela jsem, že spolehlivější je zeptat se autorky (a často i rychlejší). ;-)

Nadja: já kečup nekupuji vůbec a protlak jen v tubě od Mutti, ale gugl našel:-8

Eja57: děkuji, já kupuji kečup jen občas (téměř 1 litrový) a protlak vůbec nekupuji.

Dnes zavařeno, zásoba na zimu :-) chutná to moc dobře, děkuji za inspiraci :-) :-K

Nadja: autorka snad upřesní, ale "malé" kečupy mají většinou 300 g a malý protlak 70 g..

Petra Dvor.: jak velký je "malý kečup" a také rajčatový protlak :-?

To bude určitě dobré, houby máme, ale já už nezavařuji, jen převařené mrazím, takže v pohodě mohu připravit viz recept. Děkuji za nápad :-K

:-):yes::yes: ach jo jen mít houby, byla by i mňamka :yes::-K

Suroviny:
houby, sádlo, cibule, česnek, kečup pikantní, kečup sladký, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, rajče, paprika

Přidat fotografie receptu