Jednoduchá směs z hub na topinky
Téměř všichni milujeme procházky letním lesem a radujeme se z každé nalezené houby. Nad jejich čištěním nás pak doma většinou radost přejde. Když ale houby zavaříme, jindy nám udělají radost podruhé.
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme, pokrájíme, zalijeme vodou a cca 15 minut dusíme.
Krok 2: Pak je scedíme a zvážíme. Podle váhy si potom upravíme rozpis množství dalších surovin.
Krok 3: Do hrnce dáme rozehřát sádlo a zpěníme, nadrobno pokrájenou cibulku,
Krok 4: Přidáme houby, česnek a vše ostatní. Můžeme přidat i nakrájená rajčata a papriky. Dusíme do změknutí.
Krok 5: Podušenou směsí naplníme sklenice, otřeme a osušíme okraje sklenic, zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut při teplotě 100 °C.
Zveřejněno 1. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá směs z hub na topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8DAP
Moje poznámka
Jednoduchá směs z hub na topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8DAP
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 11 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 16 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Tereza z Peče celá země poradila, co se zbylou vánočkou: Zapečte ji se smetanou, krásně voní a zvládne to každý, říká
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijské taštičky WON TON
Hanes před 8 minutami
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 7 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 9 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 10 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 11 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 11 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 12 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 12 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 12 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 13 hodinami
Suroviny:
houby,
sádlo,
cibule,
česnek,
kečup pikantní,
kečup sladký,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
rajče,
paprika
Komentáře (8)