Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obrácené řezy s jablky, krémem a šlehačkou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 55 min

85 min (30 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

23x32 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 604 kJ /
4 446 kcal
Bílkoviny63,72 g
Tuky236,94 g
Vláknina32,71 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 607 mg
Sůl1,64 g
Sacharidy498,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme na hrubém struhadle do hluboké pánve. Krok 2: Přidáme cukr, máslo, přivedeme k varu, snížíme teplotu na minimum a dusíme dokud se šťáva neodpaří, cca 15 minut, odstavíme a necháme vychladnout. Krok 3: Zapneme troubu na 180 °C a hluboký plech 23x32 vyložíme pečicím papírem. Krok 4: V míse smícháme mouku s práškem, kůrou a špetkou soli. Ve šlehací míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do bílé pěny. Zašleháme po jednom vejce, přidáme mouku a dle potřeby trochu mléka, aby šlo těsto rozetřít. Krok 5: Na plech nejdříve poklademe jablka. Navrstvíme lžící těsto a rozetřeme tak, aby zcela zakrylo jablka. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 35 minut. Upečené vyndáme z trouby a po mírném zchladnutí opatrně překlopíme na čistý papír na rovné podložce, stáhneme pečící papír a necháme zcela vychladnout. Poté i s papírem vrátíme zpět do plechu. Krok 6: Z uvedeného množství uvaříme hustý pudink, ihned vmícháme máslo a nalijeme na jablečnou vrstvu. Stěrkou uhladíme, necháme vychladnout na pokojovou teplotu a potom dáme ztuhnout do chladničky. Nakonec rozetřeme na krém vyšlehanou šlehačku a dozdobíme nasekanými opraženými ořechy nebo strouhanou čokoládou dle chuti.

Zveřejněno 16. 10. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácené řezy s jablky, krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w1v0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácené řezy s jablky, krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w1v0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

mika59: RubyRom: :-K
Včéééra jsem použil OLMA 33% a bylo to OK :yes:
Dnes už tu byli popeláři, ale já stejně nefotím:-)

casino: tak nám sem prosím dejte fotku šlehačky, kterou kupujete. Já jsem opravdu někdy na nervy, když si dávám záležet, aby dezert vypadal dobře a šlehačka nedrží. Děkuji

casino: Tak tady se připojím i já...možná rukama. Ale někdy už hodně dávno, se mi to nestalo..Dnes mám strach dát ušlehanou šlehačku třeba na Pavlovu. Nevydrží, možná 40%.

Dámy, pod dojmem komentářů mám dojem, že žiji někde úúúplně jinde ;-)
V životě jsem nepoužil ztužovač...
Pravda, párkrát se podařilo ze šlehačky vyrobit máslo ;-(, avšak nebylo to špatnou výchozí surovinou, ale podobně jako ve vašem případě to bylo jen a pouze rukama... :-8

zdenka.s: :-) Zdeničko, děkuji za komentář, všude mají skvělé výrobky jen k nám se dováží šmejd - není to vina jejich ale nákupčích (čím levnější objedná tím má větší marži, proto je na těch výrobcích natištěno miniaturně - vyrobeno pro ČR, aby to omylem neprodávali u nich) :-K Hezký večer:-)

Marie Svarcova, RubyRom : dovolím si vstoupit do vaší debaty : sousedka žije v Essenu a vozí mi šlehačku, poprvé jsem byla v šoku, v kelímku je po otevření asi 5cm ,,špunt" z tuhé smetany,ten musím propíchnout a pak vyteče syrovátka (?).Při šlehání nic nestříká okolo a stačí pár otáček metliček a je hotová dokonalá šlehačka .
A smutné je ,že je o více než polovinu levnější než u nás. Hezký den :-K

RubyRom: :-) Romanko děkuji za komentář:-K dříve jsem nemusela dávat žádný ztužovač a vždy se ušlehala dotuha, tu fintu znám také od známého cukráře z mládí ale stejně to nepomůže na to co se u nás teď prodává. :-K přeji krásný den

Krásný zákusek, takové mám ráda. S tou šlehačkou mám také problémy, neušlehá se úplně do tuha pokud nepoužiju ztužovač. Zkoušela jsem i fintu cukrářky Mirky Slavíkové. Ona dá šlehací mísu do mrazáku a pak šlehačku hodně vychlazenou v této nádobě ušlehá a má ji parádní. No nezdařilo se mi tak dokonale jako to má ona. Zřejmě mají v Holandsku lepší šlehačku, u nás je to hnus. Nebo mám prostě smůlu .

zdenka.s: :-) moc děkuji Zdeničko a přeji krásnou a pohodovou neděli:-K

Tak tohle vypadá a jak znám Maruščiny recepty ,i chutná, LUXUSNĚ
A dokonale napsaný recept :-K:-K:-K

Eja57 (moderátorka): :-) moc děkuji, dobré to bylo ale ze 3 kelímků šlehačky se mi poprvé v životě udělalo máslo:-D koupila jsem nové 2 kelímky 33 % a jak je vidět vůbec nedrží - chuťově moc dobré tak příště ztužovač . :-K přeji krásnou neděli

Maruško, nádhera, to bude taaaak dobré :yes::-*

Suroviny:
jablko, máslo, cukr, cukr vanilkový, skořice mletá, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr moučkový, cukr vanilkový, sůl, kůra citronová, máslo, vejce, mléko, mléko, pudink vanilkový, máslo, šlehačka, oříšky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu