Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládovo-mangový dortík s karamelem, krémem z mascarpone a šlehačky s dračím ovocem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 85 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez dob tuhnutí

100 min (85 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez dob tuhnutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 268 kJ /
6 278 kcal
Bílkoviny79,47 g
Tuky391,15 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 931 mg
Sodík 915 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy600,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo, vejce a olej našleháme, přidáme ostatní ingredience a mícháme, až se vše spojí.
Těsto vlijeme do kulaté formy o průměru cca 20 cm s pečicím papírem. Lze použít i jinou formu (použila jsem formu srdce). Krok 2: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170 °C 15-20 minut. Uděláme test vpichem špejle a pokud zůstane suchá, formu vyjmeme. Po upečení necháme korpus vychladnout a rozřízneme na dva pláty. Krok 3: Vrátíme první plát do formy, potřeme karamelem, zakryjeme druhým plátem a dáme na 20 minut do lednice. Krok 4: Mezitím oloupeme mango, nakrájíme na plátky a želatinu namočíme do studené vody. Krok 5: Do šlehače dáme mascarpone, cukr a mícháme na prvním stupni do hladka.
Přidáme šlehačku pokojové teploty a dále mícháme na druhém stupni až nám šlehačka v krému zhoustne. Chceme-li, tak nyní přidáme potravinářskou barvu a ještě zamícháme. Krok 6: Odebereme cca 4-5 lžic krému do menšího kastrolku, zahřejeme, přidáme vymačkanou želatinu a mícháme do doby, až se plátky dobře rozpustí.
Směs s želatinou vrátíme do šlehače a dobře promícháme. Krok 7: Formu vyndáme z lednice, poklademe plátky manga a potřeme hotovým krémem a dáme opět do lednice ztuhnout. Nejlépe přes noc. Krok 8: Hotový dort zdobíme dračím ovocem dle naší fantazie. Místo dračího ovoce lze dozdobit i jinak.

TIP: Nejlepší recepty z mascarpone. Jak připravit nejlepší krémy a dezerty

Zveřejněno 13. 11. 2022

Poznámka autorky medanek

Dělala jsem krém ve dvou odstínech a mezi přidala čokoládové pecky. Ale není to nutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-mangový dortík s karamelem, krémem z mascarpone a šlehačky s dračím ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2RoL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-mangový dortík s karamelem, krémem z mascarpone a šlehačky s dračím ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2RoL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Zdravím. Děkuji za recept. Dnes jdu péct a potřebovala bych upřesnit množství másla. V surovinách není, ale v postupu je.
Moc děkuji.

RubyRom: Děkuji Romi :-K

magdalenka: Děkuji, moc si toho vážím:-K:-K

Marie Svarcova: Děkuji Maruško :-K

Překrásné :yes::yes::yes:

medanek: Všetko od teba je krásne...táto tortička tak isto, krásna a evidentne bude chutná.

:-)<3:yes::yes:Paráda také nepochybuji, že chutnal :-K

MarcelaPa: Moc děkuji :-K

To je neskutečná krása a o chuti také vůbec nepochybuji! <3

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, cukr, vejce, mléko, olej, kakao, prášek do pečiva, karamel, mango, mascarpone, cukr, smetana, želatina, potravinářské barvivo, ovoce

Přidat fotografie receptu