Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu

Hodnocení receptu je 5,0 (73×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min + marinování 24 hodin

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava, + marinování 24 hodin)

Pečené vepřové koleno je označováno jako jedno z našich národních jídel. Máme pro vás lahodný recept s pikantní marinádou a černým pivem. Příprava je sice zdlouhavější, ale odmění vás měkkým šťavnatým masem uvnitř s křupavou kůží na povrchu.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 434 kJ /
343 kcal
Bílkoviny5,28 g
Tuky3,54 g
Vláknina4,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,86 g
Sůl4,60 g
Sacharidy63,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a rozetřeme. Zázvor nakrájíme na proužky. Krok 2: V kastrůlku zahříváme pivo s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme česnek, nakrájený zázvor a na mírném ohni vaříme asi 8 minut. Krok 3: Dále přidáme kečup, hořčici a sójovou omáčku, řádně promícháme a ještě asi 5 minut za stálého míchání vaříme. Krok 4: Koleno na jedné straně nařízneme až ke kosti, dále nařezáváme kůži po celém obvodu kolena. Osolíme a snažíme se sůl vetřít do všech zářezů. Krok 5: Osolené koleno přendáme do mísy, potřeme marinádou a opět se snažíme ji co nejvíce vetřít do všech zářezů. Mísu přiklopíme a necháme 24 hodin v chladu marinovat. Krok 6: Koleno přendáme do pekáče, vytřeme veškerou marinádu, dáme do pekáče na koleno, podlijeme černým pivem. Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby na 220°C a necháme asi 20 minut péct. Krok 8: Poté snížíme teplotu na 150°C a necháme za občasného podlití pivem, nebo přelévání výpekem, péct 2-3 hodiny. Krok 9: Podáváme s pečivem jak teplé, tak i studené a zapíjíme dobře vychlazeným pivečkem.

TIP: Oblíbené recepty s pivem

Zveřejněno 6. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D29Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D29Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Martin.vlk: děkuji

Perfektní kolena, vždy se po nich jen zaprášilo:-) jednou jsem zkoušel i libovej bůček a byl taky super! Vřele doporučuji ;-)

Perfektní kolena, vždy se po nich jen zaprášilo:-) jednou jsem zkoušel i libovej bůček a byl taky super! Vřele doporučuji ;-)

kuchticka72: děkuji vám :-K

Recept je opravdu luxusní. Dala jsem o polovinu méně cukru a pekla na cca 190-200 zakryté asi tak dvě hodiny a potom odkryté na dopečení asi 3/4 hodinu. Pokud nepospícháte, můžete péct na nižší teplotu zakryté déle a potom zase dopéct kůrku. Určitě udělám znova!!!

děkuji za důvěru a těším se foto:-)

suslajda: Plec putovala zpátky do mrazáku, dnes ráno jsem poslala manžela pro koleno. Konečně se podařilo koleno koupit! Od pondělí neměli!
Tak jsem dala do pácu, a pác jsem trošku přisolila, v receptu sůl nemáš a sojovka a francouzská hořčice, jsou slané dost, ale pro sichr jsem sůl přidala i do pácu. Dala jsem to rovnou do pekáče, v kterém se to bude péct. Pivo sice černé, ale nic moc! Ani jsem nevěděla, že je tady na Slovensku,je tak malý sortiment černých piv! :-O A skočit si ke Flekům, je trošku z ruky!;-) Snad to dobře dopadne, zítra ráno strčím do trouby. Já budu mít skvělý oběd <3a ty fotku k receptu, slibuji.:-D

Uvařeno - upečeno již několikrát . Výborné , rodina jinak koleno nechce.

suslajda: Tak bezim vybrat z mrazaku plec.:-*Mimochodem,by me zajimalo, kde vzal ten kuchtik, ve videu tak tupy nuz, to nebyl profik.:-D:-D:-D

Určitě můžeš plec, nebála bych se ani libového boku :-K

suslajda: Nedalo by se použít jiné vepřové maso, už od pondělku nemají nikde koleno ? :-((

Naloženo a upečeno. Jen jsem pekla prvně s víkem, potom bez víka. Vynikající. Ďekuji za recept.

Naprosto luxusní:-) jen jsem obrátil postup nejdřív jsem to 3 hodiny pekl zakryté a potom jsem to dopekl odkryté, kvůli kůrčičce:)

Recept je super, jen jsem to pak pekl zakryté na 110 šest a půl hodiny a pak ještě půl hodiny na 180 odkryté. Dopadlo to snad ještě o fous líp. :-p

:-KVyzkouším....

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
pečené koleno na černém pivu, koleno na černém pivu, vepřové koleno na černém pivu, pečené vepřové koleno na černém pivu, vepřové koleno na pive, nejlepší pečené vepřové koleno marinované, marinovane veprove koleno, pecene koleno na cernem pive, pečené vepřové koleno na černém pivě, marinované pečené vepřové koleno, veprove koleno na cernem pive, naložené vepřové koleno, pečené koleno na pivu, veprové koleno, marinovane pečené koleno, koleno na cernem pive, pečene vepřove koleno na pivě, marinované koleno, pecené koleno na pivě, koleno na pivu

Suroviny:
koleno vepřové, sůl, pivo černé, pivo černé, cukr třtinový, zázvor čerstvý, kečup ostrý, omáčka sojová, hořčice dijonská, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu