Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Africké kuře

Hodnocení receptu je 4,9 (121×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Kuřecí nudličky jsou velmi oblíbenou rychlovkou k obědu i večeři. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, exotičtějšího, určitě doporučujeme náš recept na africké kuře. Maso se marinuje v pomerančové šťávě a koření, do omáčky se následně přidává i kokosové mléko.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 559 kJ /
1 329 kcal
Bílkoviny175,95 g
Tuky49,51 g
Vláknina10,52 g
Cholesterol 394 mg
Sodík 4,89 g
Sůl11,63 g
Sacharidy41,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády z pomerančové šťávy, sójové omáčky, česneku a nakrájené chilli papričky. Necháme marinovat alespoň hodinu, lépe přes noc. Krok 2: Maso poté vyjmeme z marinády a opékáme na pánvi. Krok 3: Přidáme cibuli, česnek, červenou papriku, mletou papriku, curry a osolíme. Zalijeme marinádou, kokosovým mlékem a na zjemnění i smetanou. Podáváme s rýží.

TIP: Kokosové mléko a jeho využití v kuchyni

Zveřejněno 19. 9. 2010

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Africké kuře

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69mO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Africké kuře

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69mO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (95)

Luxus<3<3<3<3

Já dělám africké kuře kwatenkwan; je to podobné kuře v arašídové omáčce. Doporučuji.

Vynikající ! Definitivně zařadím na můj pravidelný seznam jidel co vařím. Dokonce naše 17ti měsíční mimino se po tom mohlo utlouct. Má rad šmrncovní jídla 😂😋

Dobré to bylo. Nedávala jsem tu smetanu, už mi tam připadala navíc. V surovinách jsou 2 stroužky česneku, v textu se dává česnek do marinády a potom i do pánve, předpokládám, že to je 1+1. Já jsem dala pro jistotu 2 stroužky do marinády a 2 stroužky do pánve, protože česnek milujeme v jakémkoli množství. A ani to tam nebylo znát.

Tonja: strýčka gůgla jsem se zeptala a nenašla. Pokud máte odkaz, budu ráda a zkusím. Díky :-)

To je jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Dnes krůtí maso s bramborovými hranolky,byla to opět ňamka <3

Výborný, snadný a rychlý recept

Čtu v komentářích, že spoustě lidí toto africké kuře velmi chutnalo. Kdo má taková jídla rád, zkuste podobnou africkou polévku kwatenkwan (strýček Google vám recept jistě rád najde).

taddy1: :-):yes: Paráda to mám radost, že se tak vydařilo i Vám, hned mám lepší pocit s toho vždy .. Mějte se krásně ;-);-)

Dneska jsem to dělala podruhé, první jsem pro velký úspěch ani nestačila vyfotit. Recept opravdu skvělý a jídlo jedna báseň. Mám trošku temnější barvu, ale to je použitou mletou paprikou z Maďarska, která je sama o sobě tmavší. Na chuti to ale nepřidalo ani neubralo. Děkuji jménem svým i všech strávníků naší rodiny. <3:-):yes:

Tonja: Asi bylo myšleno madraské kari, překlep ;-)

Tonja: Děkuji a tak to tu i je ...plno receptů je převzatých a tak to má být, některé se snažím doupravit, dochutit jinak a plno jich vyzkoušíš a když mi chutnají dám sem ... A tak by to mělo být :-K:yes::yes::yes:

nunulka: Proč Vám vadí, že je recept odněkud převzatý? Většina receptů na tomto portálu je odněkud převzatých a někdy dokonce přiznaně. Naopak, buďme rádi, že Jurgen přeložil vynikající recept z německého portálu a zpřístupnil ho mnoha dalším kuchařkám němčinu neznalým.

Jans: Kokosové mléko tam být, samozřejmě, nemusí. Pak ale výsledkem bude jiné jídlo s podstatně jinou chutí.

Rradek: Co je to, proboha, maďarské curry? Curry je kořenicí směs typická pro indická jídla. Teď už se vyrábí a používá téměř na celém světě, ale pořád je ti indické koření.

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
kuře recepty, recepty kůře, africke jidlo, recepty na kuře, recept kure, kokosové mléko recept, recept na kuře, recepty s kuřecím, kuře recept, africká jídla, africke kari, recepty s kokosovým mlékem, do čeho dát kokosové mléko, kuře s kokosovým mlékem, kokosové mléko recepty, kokosové mléko v receptech, kuře kokosové mléko, africke jidla, recepty - kuře, africke kure na kari

Suroviny:
prsa kuřecí, šťáva pomerančová, omáčka sojová, cibule, chilli paprika čerstvá, česnek, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, curry, mléko kokosové, smetana, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu