Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí kýta s šípkovou omáčkou

O tom, jestli se šípkovou nebo se zelím, se nemusíme hádat. Jistě vás v tomto receptu osloví křehké a jemné kančí maso v lahodné šípkové omáčce s knedlíky dle vlastní chuti. Překvapte své blízké výborným jídlem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 241 kJ /
2 448 kcal
Bílkoviny233,42 g
Tuky112,04 g
Vláknina14,70 g
Cholesterol 596 mg
Sodík 1,84 g
Sůl4,55 g
Sacharidy89,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu vykostíme a kosti dáme vařit na vývar. Krok 2: Maso prošpikujeme, osolíme , posypeme tymiánem a ovážeme potravinářským provázkem, aby pěkně drželo tvar. Krok 3: V pekáči rozškvaříme nakrájený špek, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme. Krok 4: Pak vložíme maso, které opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, posypeme cukrem a zkaramelizujeme. Krok 5: Pak vložíme maso zpět, přidáme koření a zalijeme vývarem tak, aby bylo maso skoro potopené. Přiklopíme pokličkou a pomalu pečeme v troubě nebo dusíme na sporáku. Krok 6: Během pečení maso obrátíme, pokud je třeba, tak přidáme vývar. Měkké maso vyjmeme a zabalíme do alobalu nebo fólie, aby nevyschlo. Krok 7: Do pekáče přilijeme víno a necháme jej odpařit. Pak vše rozmixujeme a vlijeme zpět do pekáče. Přidáme šípkovou zavařeninu, smetanu a dochutíme solí, octem nebo citronovou šťávou, můžeme přidat i citronovou kůru. Vše povaříme na plotně a ještě propasírujeme přes sítko, aby byla omáčka hladká. Pokud je moc hustá, zředíme vývarem z kostí. Krok 8: Maso nakrájíme na plátky a podáváme s domácím kynutým knedlíkem nebo s karlovarským knedlíkem.

Zveřejněno 25. 1. 2023

Poznámka autorky RubyRom

Pokud máme dostatek času na přípravu, můžeme maso nechat přes noc naložené v zeleninovém základu, orestované na špeku a cibuli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE6K0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE6K0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

RubyRom: Máš pravdu, dokud muž žil měl kamaráda myslivce, pak bych sice mohla mít maso ale nějak jsem měla blok vařit jeho oblíbená jídla. Teď už nemám blok ale ani maso ;-) Měj se krásně:-K

Marie Svarcova: Moc děkuji, je to lahůdka, jen sehnat to maso je trochu problém.:-K

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi moc líbí, dělávala jsem podobně s naloženým masem, můj muž ji měl rád :-K

Suroviny:
kýta kančí, sůl, tymián sušený, bobkový list, koření nové koření, pepř, jalovec, špek, cibule, zelenina kořenová, vývar masový, víno červené, smetana, zavařenina šípková, cukr, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu