Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené fazole s rajčaty

Bílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a provensálskými bylinkami. Podáváme s pečivem a čerstvým salátkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LydiaPokorna LydiaPokorna

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 379 kJ /
2 003 kcal
Bílkoviny120,56 g
Tuky7,54 g
Vláknina105,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,04 g
Sůl5,00 g
Sacharidy311,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na 180 stupňů. Šalotky a česnek oloupejte od slupky a nakrájejte najemno. Krok 2: Zahřejte pánev a na středním ohni na olivovém oleji opékejte nejdřív šalotky a pak přidejte česnek. Krok 3: Přidejte bylinky, koření a cukr a chvilku restujte.
Přidejte loupaná rajčata a fazole. Nechte pár minut na pánvi a míchejte. Krok 4: Přesuňte směs do zapékací nádoby a pečte cca 45 minut. Krok 5: Na závěr pokapejte citronovou šťávou, posypte nasekanou petrželkou a zakápněte olivovým olejem. Podávat můžete s pečivem a čerstvým salátem.

Zveřejněno 31. 1. 2023

Poznámka autorky LydiaPokorna

Můj tip: Uvařte si najednou větší množství těchto fazolí. Část směsi si dáte k večeři a co se nesní, můžete jednoduše rozmixovat a vznikne vám naprosto úžasná fazolovo-rajčatová pomazánka ke svačině nebo snídani. A máte tak další luštěninový chod pro zpestření vašeho jídelníčku :-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD64l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD64l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Proč trouba?

senecas.v: lebo sú zapečené. Je to taký recept.

Anna Kocikova: Vyzkoušejte, u nás toto sklidí pokaždé úspěch, a to i u 4-leťáčka :-), tak přeji dobrou chuť

Recept mě zaujal a moc se mi líbí:-8:-K

Suroviny:
fazole bílé, cibule šalotka, česnek, rajče sterilované, cukr třtinový, koření provensálské, skořice, paprika sušená uzená, petrželka hladkolistá, sůl, pepř, šťáva citronová, olej olivový extra virgin

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu