Jak ochutit a vylepšit míchaná vajíčka? S pažitkou a čerstvým chlebem je připravíme během chvilky
Míchaná vajíčka jsou oblíbeným jídlem našeho dětství. Jsou připravená velmi rychle, zvládnou je i začátečníci a přitom si na nich pochutnáme. A kdo chce, může vejce ještě vylepšit a doplnit dalšími surovinami.
Postup přípravy míchaných vajíček je velmi jednoduchý. V misce rozšleháme vajíčka, vlijeme je na rozehřátou pánev s trochou tuku (másla nebo oleje) a za stálého míchání smažíme asi 3–5 minut. Osolíme. Odstavíme včas, protože vejce na horké pánvi ještě dojdou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tipy na ochucení míchaných vajíček
Vajíčka můžeme ještě různými způsoby dochutit a vylepšit.
- Na tuku před přidáním vajec nejprve osmahneme zeleninu (nakrájený pórek nebo cibuli, papriku či houby) nebo uzeninu (šunku, salám) a teprve po chvíli přidáme vejce.
- Těsně před ostavením do vajíček můžeme přidat nastrouhaný tvrdý sýr nebo i kousky měkkého tučného sýra.
- Nastrouhaným sýrem můžeme vejce posypat až při podávání. Takto připravená výborně chutnají s topinkami potřenými česnekem.
- Vajíčka budou moc dobrá, když je posypeme jemně nakrájenou pažitkou, mladou cibulovou natí nebo naťovou petrželkou. Jindy můžeme přidat i pár listů bazalky.
- Při podávání zdobíme míchaná vejce ještě další zeleninou podle svých možností a vlastní chuti (použijeme např. rajčata, krásně vybarvené kapie, čerstvé nebo sterilované okurky).
- Na ozdobení vajíček při podávání lze použít různé uzeniny (např. plátek šunky), sýry nebo několik oliv.
Podle názorného videa si můžeme připravit vejce se slaninou:
Komentáře
9. 8. 2023 23:31
23. 2. 2023 00:24