Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lívance

Hodnocení receptu je 4,9 (61×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Betina

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 5 min

60 min (55 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Klasické kynuté lívance jistě znáte. V tomto receptu odpadá smažení na tuku. Lívance na sucho, nazývané někde "vdolky" jsou výborná alternativa smažené pochoutky. Jednoduchý recept zvládnou začátečníci. Lívance jsou skvělé s džemem, jogurtem nebo čerstvým ovocem.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 364 kJ /
1 282 kcal
Bílkoviny43,55 g
Tuky10,13 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 138 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy249,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V malém množství mléka rozmícháme droždí s cukrem, necháme vzejít kvásek. Krok 2: Přilijeme do mouky, přidáme sůl a dolijeme mléko. Necháme 30 minut kynout. Krok 3: Pečeme na suché teflonové pánvi. Podáváme s marmeládou, tvarohem, smetanou.

Jak smažit lívance

Zveřejněno 19. 1. 2010

Poznámka autorky Betina

U nás na Svaté Heleně se jim říká vdolky a jako tradici je prababičky dělaly s povidly, smetanou a tvarohem.

Jsou rychlé a dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívance

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8vY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívance

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8vY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Výborné.

Mullerová: vdolky určitě, tohle jsou lívance ;-)

LadyX:
Take jsem si vsiml,ze bez vajec,zrovna jsem chtel polozit tu otazku. Urcite to vyzkousim a po te dam vedet 😁 jak to dopadlo.

Děkuji za tenhle recept. Poprvé se mi kynuté lívance povedly a úplně mě to vrátilo do dětství. Dala jsem méně mouky, než se tu píše a bylo to dokonalé.

Mně právě vyhovuje,že jsou bez vajec. Při mé alergii je těžké něco takového najít :yes:

vyšly bezvadně :) Jestli někomu nejdou, chyba nebude asi v receptu :-Q:-D

Mirka77:
No, milázlatá, zkuste si vygůůůglit co to je kejda:-!

Nejhorší recept na lívance jaký jsem kdy zkoušela. Těsto je spíš jak na Langoše. Z té kejdy nešly vytvořit pěkné kulaté lívance, takže jsem musela přidat mléko, ale ani tak to nebylo ono. Chuť je taky podprůměrná. Akorát jsem z nich byla po ránu naštvaná.:-//:no:

Vyborne jen pro 4 členou rodinu doporucuju dvojí dávku na me nezbylo..:-D:-D:-D

Překvapilo mě, že jsou bez vajec. Vyzkoušela jsem je a jsou luxusní ;-)

Dnes jsem dělala a byly dobré :) :-K

Recept je vynikající, právě jsem je dodělala a mizí doslova pod rukama<3

Mullerová 22. 9. 2017 17:38
Vdolky přeci vypadají úplně jinak

Jsou vážně výborné,ale to vajíčko jsem tam dala :-8 :yes:

také děláme často jsou moc,moc dobrý a dětem taky chutnaj <3

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
lívance, livance recept, kynuté lívance recept tradiční, recept na lívance, livance kynute, kynuté lívance, recept lívance, recept na livance z drozdi, kynuté lívance recept, recept na kynute livance, lívance kynuté nejlepsi, lívance z droždí, staročeské lívance, lívance recept tradiční, recepty lívance, jak udelat livance, lívance bez droždí, recepty na lívance, recept na lívance bez droždí, lívance recepty

Suroviny:
mouka hladká, droždí, cukr, sůl, mléko, povidla švestková, tvaroh, smetana, cukr, skořice

Přidat fotografie receptu