Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový koláč s tvarohem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, másla, mrkve a zbytku surovin vypracujeme těsto. Dáme ho na hodinku do lednice.
Mezitím smícháme tvaroh se smetanou, žloutky, cukry, pudinku a kůrou. Krok 2: Těsto rozdělíme na 2/3 a 1/3. Menší kousek dáme do mrazáku. Větší kousek rozmačkáme a po té válečkem uhladíme na pečícím papíru. Dáme na plech 40 x 25 cm.( kdo chce vyšší koláč vezme menší plech) Krok 3: Na roztažené těsto uhladíme tvarohy a zbytek těsta z mrazáku nastrouháme. Pečeme při 180°C. cca 40 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou. Po vychladnutí pocukrujeme a můžeme podávat.

Zveřejněno 19. 1. 2017

Poznámka autorky mika59

Jestli se Vám stane jako mně, že jsem neměla moc času a těsto z mrazáku nebylo dostatečně ztuhlé, tak se hůře strouhalo. Rukou jsem uždibovala kousíčky a kladla jsem jako drobenku. Ve výsledku nebylo nic poznat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový koláč s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mWkR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový koláč s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mWkR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

JAVEJI09: Ty bílky jdou do náplně, je potom nadýchaná.

JAVEJI09: Milada snad odpoví, ale podle mne jeden ušlehany bílek velmi zlehka vmícháme do těsta a dva do tvarohove směsi

Kam přijdou ty ušlehané bílky?

Tak tohle se mi hodně líbí. Zatím jsem mrkvový koláč dělala jenom ve stylu amerického carrotcaku s tvarohovou polevou, který máme hodně rádi, ale tenhle musím vyzkoušet. Je to taková mrkvovo-tvarohová hraběnka. Doufám, že se nic nestane, když uberu cukr v těstě, na nás je ho trochu hodně. :yes:

Tématické fráze:
mrkvový koláč s tvarohem, mrkvový koláč, mrkvovo tvarohovy kolac, strouhaný mrkvový kolac, tvarohovo mrkvový koláč, tvarohový koláč s mrkvi, mrkvový tvarohový koláč, mrkvovi koláč s tvarohem, strouhany mrkvovy kolac s tvarohem, tvarohový koláč, mrkvový strouhaný koláč, mrkvový kolač s s tvarohem, hrnkový mrkvový koláč, koláč s mrkví a tvarohem, mrkvovotvarohovy koláč, mrkvový kolac hrnkovy, mrkvový s tvarohem, tvarohovy mrkvový koláč, mrkvový koláč recept, mrkový koláč s tvarohem

Suroviny:
mouka hladká, mrkev strouhaná, máslo, cukr vanilkový, žloutek, prášek do pečiva, kůra citronová, skořice, mléko, tvaroh, žloutek, cukr vanilkový, smetana zakysaná, pudink vanilkový, kůra citronová, tvaroh

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu