"Grenadýr" z jednoho pekáčku
Grenadýr, nebo také "grenadýr marš" je bezpochyby jedním z oblíbených jídel z dětství většiny z nás. Jednoduchý a sytý pokrm vznikne zapečením brambor a těstovin se slaninou, česnekem a kořením a podávat ho můžeme jako hlavní chod, ale také jen jako přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 153 kJ / 2 427 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,37 g |
Tuky | 133,92 g |
Vláknina | 24,56 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,46 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 248,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu také nadrobno.
Krok 2: Do pekáčku, vhodného do trouby, dáme slaninu a opečeme dokřupava. Děrovanou naběračkou škvarečky vybereme. Do vypečeného tuku dáme zezlátnout cibuli, česnek a nakonec krátce papriku. K cibuli přisypeme těstoviny, brambory, koření a vývar, ten by měl být tak zároveň s bramborami.
Krok 3: Pekáček přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C asi 30-35 minut. Během pečení směs občas promícháme.
Krok 4: Nakonec pekáček odkryjeme a dopečeme doměkka, cca 8-10 minut. Tekutina by měla být vsáklá. Vmícháme škvarečky a podáváme samostatně se salátem nebo jako přílohu.
Zveřejněno 16. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Grenadýr" z jednoho pekáčku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g0Jr
Moje poznámka
"Grenadýr" z jednoho pekáčku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g0Jr
Nejnovější recepty
Zapečená brokolice
Přidáno před 4 hodinami
Halušky s peperonatou
Přidáno před 6 hodinami
Krkonošské sváteční škubánky
Přidáno před 6 hodinami
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí
Přidáno před 6 hodinami
Báč s vinnou klobásou
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové taštičky plněné zelím a uzeným masem
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehké máslové sušenky
marie.ledlova@email.cz před 3 minutami
Moučník hrk, hrk
Kara Lane862 před 53 minutami
Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem
Jarca071 před 1 hodinou
Cordon bleu - plněný řízek
Andyzvesnice před 1 hodinou
Kapr na bramborách.
Andyzvesnice před 1 hodinou
Těstoviny s mletým hovězím masem
Andyzvesnice před 1 hodinou
Sušenky z ovesných vloček
KarolMatus před 1 hodinou
Dršťková polévka z hlívy
Oskeruska před 2 hodinami
Boloňská omáčka
Legoun před 2 hodinami
Tématické fráze:
grenadýr recept,
recept z jednoho pekáčku,
grenadýr,
recept na grenadyr,
grenadýr marš bez masa,
grenadyr z jednoho hrnce
Suroviny:
brambory,
těstoviny,
slanina,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
kmín mletý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (13)